Deli değilim dedi müebbet yedi

Deli değilim dedi müebbet yedi

Bursa'da 4 yıl önce boşandığı eşini, kızını göstermediği için otobüs durağına çağırıp kurşun yağmuruna tutarak öldürdüğü iddia edilen emekli polis memuru, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

2011.11.03 10:06 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Deli değilim dedi müebbet yedi

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ''yakın akrabayı öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen M.N. (38), son kez hakim karşısına çıktı. Sanık, son sözünde mahkemenin takdirine sığındığını söyledi. Sanık avukatı Kenan Genç ise, "Maktul S. A. (37) müvekkilime boşanma davası açarak, 'Sana deli gömleği giydireceğim. Üzerindeki üniformayı çıkarttıracağım' demiştir. Daha sonra 2004 yılında Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi tarafından müvekkilim M.N.'ye 'kişilik bozukluğu' teşhisi konuldu.
Bununla birlikte meslekten malulen emekli edildi ve çift boşandı. Boşanmadan sonra kızları Zeynep'in vekaleti, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporun etkisiyle annesine verildi. Müvekkilim, hayata tek tutunacağı dalı olan kızıyla görüşemiyordu. Daha sonra müvekkilim 8 farklı yerden sağlam raporu almıştır. Kızıyla görüşmek istemesine rağmen 7 yıl içersinde birkaç kez görüşebilmiştir. En son kızıyla telefonda görüşmek isteyen babaya kızı, 'Deli Mehmet' deyince bütün bu olanların sorumlusu olarak eski eşi S. A.'ı vurmuştur. Öldürmenin hiçbir haklı tarafı olamaz fakat bütün bu yaşananlar ve müvekkilimin 'akıl hastası' raporu alması, cinnet getirmesine sebep olmuştur. Cinayetin tahrik altında işlediği göz önünde bulundurularak cezasının ona göre verilmesini talep ediyoruz" dedi.
Mahkeme heyeti, sanığa eski eşi S.A.'ı öldürmekten dolayı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanığın iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi. Ayrıca sanık, "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan 10 ay hapis ve 500 lira para cezasına çarptırıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.11.03 10:06 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A