Dehşete düşüren olay! "Çocuktan vazgeç yoksa çocuk açlıktan ölür"

Dehşete düşüren olay! "Çocuktan vazgeç yoksa çocuk açlıktan ölür"

Evli olduğunu bilmeden birlikte yaşadığı kişiden olan 7 yaşındaki kızının, Şanlıurfa'da babası tarafından zorla tutulduğunu belirten annenin şikayeti üzerine, Jandarmanın gittiği Şanlıurfa'daki köyde olaylar çıkmış, babanın yakınlarının direnmesi üzerine çıkan arbedede,  çocuğun bir kişinin kolunun altında kaçırıldığı anlar  cep telefonu kamerasına yansımıştı.  4 yıldır kızını görmeyen anne Zübeyde Kocaman haber çıktıktan sonra gizli numaradan arandığını belirterek, "Şikayetinden vazgeç. Çocuğunun yaşaması sana bağlı. Şu an bir yerde tutuluyor. Aç ve su verilmiyor. Şikayetinden vazgeçersen çocuğun yaşar" dediklerini öne sürdü.

2020.12.05 11:21 - Son Güncellenme: 2020.12.05 11:22 - Güncel
A
Dehşete düşüren olay! "Çocuktan vazgeç yoksa çocuk açlıktan ölür"
02:45 Jandarmanın elinden kaçırılan küçük kız 44 gündür bulunamadı

İLGİLİ VİDEO

Jandarmanın elinden kaçırılan küçük kız 44 gündür bulunamadı

İngiltere'de yaşayan Zübeyde Kocaman, 10 yıl önce İstanbul'da Halil Y. ile birliktelik yaşadı. Bu ilişkiden hamile kalan Zübeyde Kocaman'ın  bir kızı dünyaya geldi.  Çocuğun doğumundan itibaren baba Halil Y. ile görüşmeyi sürdüren Zübeyde Kocaman, 4 yıl önce Halil Y.'yi kızı Ş.K.'yle buluşması için İngiltere'ye davet etti. Ancak vize sorunu çıktığı için Halil Y.'nın ısrarı üzerine Zübeyde K., kızıyla birlikte Şanlıurfa'ya geldi. Kocaman çocuğunu babasıyla buluşturmak için geldiği Şanlıurfa'da hayatının şokunu yaşadı. 

İddialara göre Halil Y. ve akrabaları küçük kızı havaalanından kaçırırken, Kocaman'ı da tehdit etti. Çocuğun kimlik ve pasaportları da anne Zübeyde Kocaman'dan zorla alındı. Çaresiz kalan genç kadın İngiltere'ye geri döndü ancak, velayeti üzerinde olan küçük kızı için hukuk mücadelesi başlattı. İngiltere ve Türkiye'de ayrı ayrı davalar açıldı. Her iki ülkede de mahkemeler çocuğun velayetini anne Kocaman'a verdi. Mahkeme kararını uygulamak için geçtiğimiz Ekim ayında küçük kızın alıkonulduğu Şanlıurfa'daki köye giden jandarma ekipleri, Halil Y.'nin akrabalarının direnciyle karşılaştı. Küçük kız köyde bulunan bir kişi tarafından kucakta kaçırılarak bindirildiği bir araçla uzaklaştı.

GİZLİ NUMARADAN TEHDİT

Haberlerin yayınlanmasının ardından İngiltere Londra'da bulunan Zübeyde Kocaman, gözyaşları içinde, "Haberlerin TV'lerde yayınlanmasının ardından gizli numaradan bir kişi aradı .  Çocuğun yerinin sürekli değiştirdiğini söyledi. Arkadan kızımın sesi geliyordu. Çocuk açlıktan ağlıyordu. Baygın gibi geliyordu sesi. Çocuktan vazgeçersen yemek veririz yoksa açlıktan ölür. Gizli numaradan arayan kişi sanki Halil'in sesine benziyordu. Çocuk ağlıyordu. Sesi geliyordu.  Çok korkuyorum. Endişeliyim. Dün akşam irtibata geçtiler. Haberler çıktıktan sonra. Bu çocuktan vazgeç yoksa çocuk açlıktan ölür dediler. Kalbim şu an duracak gibi. Gece hiç uyumadım. Kendimi kötü hissediyorum. Tek derdim çocuğumun bulunmasını istiyorum" dedi.

"Bütün annelere sesleniyorum" diyen Kocaman, "Sesime ses verin. O bir kız çocuğu dayanamıyorum. Bir anne olarak kalbim duruyor. Çocuğumun nasıl yaşadığını hissedebiliyorum buradan. Rüyamda çocuk kucağımda ağlıyor olarak görüyorum bir uyanıyorum yok.  Anne beni kurtar diyor. Ona bir şey olursa ben yaşayamam. Çocuğumu ne olur bulun. O bir çocuk suçu günahı yok. Eziyet çektiriyorlar acı çektiriyorlar. Sen vazgeçmezsen çocuğu aç bırakır öldürürüz diyorlar. Halil, çocuğu da seni de kendimi öldürürüm diye mesaj atıyor. 4 yıldır her sabah aynı şeyleri söylüyor. Ben vazgeçmedim. Bana eziyet ediyor kızına eziyet ediyor ailesine eziyet ediyor. İstiyor ki peşinden gidelim. Benim peşimden gelip çok gideceksin diyor. Türkiye büyük bir devlettir. Ben güveniyorum. Çocuğu bulacaklar diye düşünüyorum. Bir an önce bulunsun. Çok korkuyor çocuğum. Ne olur kurtarın. Dayanamıyorum. Anneyim sonuçta. Çocuğundan bir anne asla vazgeçemez. Çocuk da vazgeçemez. Halil'in yüzünden annemi göremedim. Vefat etti mezarına bile gidemedim" diye konuştu.

"TEHDİT MESAJINDA, HEM ÇOCUĞU HEM KENDİMİ ÖLDÜRÜRÜM"

Zübeyde Kocaman haberlerin yayınlandığı önceki akşam Halil Y.,'den gelen mesajı da paylaştı. Mesajda, "Sen böyle o...... çıktın. Dediğimi yapmıyorsun. İcraya başvurmuşsun. Yarın mahkemede seni terörist olduğunu söylerim. Eğer bir gün icra kapıma gelirse bak cidden söylüyorum 'hem çocuğu öldürürüm hem de kendimi öldürürüm' ki bir daha senin kahrını çekmeyeyim. Yeter. Bunu istiyorsun sen. Yemin ederim yaparım" yazdığı görüldü.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.12.05 11:21 - Son Güncellenme: 2020.12.05 11:22 - Gülcan Tekin
A