Dehşet evi! Yaptıklarını okuyunca kanınız donacak

Dehşet evi! Yaptıklarını okuyunca kanınız donacak

İstanbul Ataşehir'de eski sevgilisi tarafından elleri, ayakları ve ağzı koli bandıyla bağlandıktan sonra evi ateşe verilen Alev Ş. itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Talihsiz kadının karşı komşusu, Hatice Yaprak, "Alev, erkek arkadaşım beni sürekli dövüyor diye zaten söylüyordu. Dün de yangın meydana geldi. Kız, daha önce de şikayetçi olmuştu. Adam için 6 ay uzaklaştırma aldırmıştı. Bir koku geliyordu. Arka odayı yakmış. Çocuğu görmedim. Alev hep söylüyordu; 'beni dövüyor, kovuyor' " dedi.

2021.01.14 15:06 - Son Güncellenme: 2021.01.14 16:06 - Güncel
A
Dehşet evi! Yaptıklarını okuyunca kanınız donacak
05:37 Dehşet evi! Yaptıklarını okuyunca kanınız donacak

İLGİLİ VİDEO

Dehşet evi! Yaptıklarını okuyunca kanınız donacak

Ataşehir'de eski sevgilisi tarafından elleri, ayakları ve ağzı koli bandıyla bağlandıktan sonra evi ateşe verildiği iddia edilen genç kadın, itfaiye ekiplerince yanmaktan kurtarıldı. Genç kadının yaşadığı binadaki komşuları o anları anlattı.

Yangın dün saat 19.30 sıralarında Mevlana Mahallesi Hüseyin Ağırman Sokak'ta site içerisinde bulunan 15 katlı binanın 14 katında çıktı. İtfaiye ekipleri, yanan dairenin içerisine girerek elleri, ayakları ve ağzı koli bandıyla bağlı olarak mahsur kalan Alev Ş.'yi kurtardı. Sağlık ekiplerinin ambulansta ilk müdahalesini yaptıkları Alev Ş. Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Evi ateşe verip kaçtığı iddia edilen Emre Y. yapılan çalışmaların ardından polis tarafından yakalandı. Zanlı Ataşehir Asayiş Büro Amirliğinde yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

15 GÜN ÖNCE GENÇ KADINI DÖVMÜŞ

Yangın sonrası daire kullanılamaz hale gelirken, binada yaşayanlar yaşadıklarını anlattı. Alev Ş.'nin komşularından Ayşe Soysal, "15 gün önce bu adam kızı dövmüş. Elleri ayakları kan içindeydi. Yöneticiye beraber kızı adamın elinden kurtardık. Adamı eve kitledik. Ben kızla uğraşırken, bizim polisi aradığımızı duyunca adam kaçmış. Bir hafta sonra da kapı ardına kadar açıktı. Ben yine bir şey oldu zannettim. Yöneticiyi çağırdım. Onunla beraber içeri girdik. Kapı zaten zorlanmıştı o gün. Daha sonra biz kızı arayınca sevgilisi, 'kız benimle sorun yok' dedi. Dün de yangını duyduk." diye konuştu. 

KURTARIN BENİ DİYE DUVARA YAZMIŞ...

Talihsiz kadının karşı komşusu, Hatice Yaprak, "Alev, erkek arkadaşım beni sürekli dövüyor diye zaten söylüyordu. Dün de yangın meydana geldi. Kız, daha önce de şikayetçi olmuştu. Adam için 6 ay uzaklaştırma aldırmıştı. Bir koku geliyordu. Arka odayı yakmış. Çocuğu görmedim. Alev hep söylüyordu; 'beni dövüyor, kovuyor' " dedi. 

Bina sakinlerinden Sedat Polat ise, "Son 15 gündür devamlı kavgaları oluyordu. Eşi mi eski sevgilisi mi onu da bilmiyoruz. Yolda görsek tanımayız." diye konuştu.

SERBEST BIRAKILDI

Eski sevgilisi Alev Ş.'yi ayakları, ağzı ve kollarını koli bandıyla bağladıktan sonra evi ateşe verdiği iddiası ile gözaltına alınan Emre Y., adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Emre Y. ifadesinde, "Ellerini, kollarını bağlamadım. Evini ateşe vermedim. Hakkımdaki suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Neden böyle bir ifade verdiğini bilmiyorum. Şaşkınlık içerisindeyim. Bana iftirada bulunduğu için Alev Ş.'den davacı ve şikayetçiyim" dedi. Hastanede ifadesi alınan Alev Ş., ise "Tartışmaya başladık. Ben sonrasını hatırlamıyorum. Hastaneye geldiğimde ellerimde, ayağımda ve boyun çevremde koli bantları olduğunu fark ettim. Ben Emre Y.'nin benim ellerimi, ayaklarımı ve ağzımı bantlayarak evimi ateşe verdiğini şu an hatırlamıyorum. Ancak evde ikimizden başka kimse yoktu" dedi.

Ataşehir'de eski sevgilisi Alev Ş.'nin ayaklarını, ağzını ve kollarını koli bandı ile bağladıktan sonra evi yakarak öldürmeye teşebbüs ettiği iddiası ile gözaltına alınan Emre Y., adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Emniyet sorgusunda evli olduğunu söyleyen Emre Y., "Alev Ş., benim 5 aylık eski sevgilim olur. 1.5 ay önce ayrıldık" dedi.

Alev Ş.'nin psikolojisinin bozuk olduğunu düşündüğünü söyleyen Emre Y., "Olay günü 13.30-14.30 sıralarında Alev'in ikametine gittim. Taşınma aşamasında olduğu için ona yardım ettim. Sohbet ettik, kahve içtik. Biraz sohbet ettikten sonra 16.00-17.00 sıralarında evinden ayrıldım. O gün hiç alkol almadım. Evli olduğumu ilişkimizin başında söylemiştim. Ona boşanma aşamasında olduğumu söylemedim" dedi.

ALEV Ş.'DEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Emre Y., "Bu şahsın ellerini, kollarını bağlamadım. Evini ateşe vermedim. Hakkımdaki suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Neden böyle bir ifade verdiğini bilmiyorum. Şaşkınlık içerisindeyim. Bana iftirada bulunduğu için Alev Ş. isimli şahıstan davacı ve şikayetçiyim" dedi.

ALEV Ş.'NİN POLİS İFADESİ

Hastanede polise ifade veren Alev Ş., olay günü Emre Y.'nin evine geldiğini belirterek, "Bir miktar alkol aldık. Bana evli olduğunu ancak boşanma aşamasında olduğunu söyledi. Tartışmaya başladık. Zaten önceden de sürekli kavga ederdik. Ben sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda apartmanın boşluğundaydım. Evimden dumanlar çıkıyordu ve nefes almakta güçlük çekiyordum. Bir kişi bana oksijen maskesi takarak ambulansa bindirdi. Hastaneye geldiğimde ellerimde, ağzımda ve ağız çevremde koli bantları olduğunu fark ettim. Sağlık çalışanları bantları söktü" dedi.

Alev Ş., "Ben Emre Y.'nin benim ellerimi, ayaklarımı ve ağzımı bantlayarak evimi ateşe verdiğini şu an hatırlamıyorum. Ancak evde ikimizden başka kimse yoktu. Bilincim kapanmış olabilir. Yaşananlar nedeniyle şu an hafızam gidip geliyor. İyileştikten sonra ek ifade verebilirim" dedi.

Emre Y., savcılık sorgusunun ardından, "Yangın çıkarmak suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan adli kontrol şartı ile serbest bırakılması için mahkemeye sevk edildi. İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın adli kontrol talebini kabul ederek, şüpheli Emre Y.'nin adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

Emre Y.'nin Alev Ş.'nin ikametine 200 metreden fazla yaklaşmasını yasaklayan mahkeme, Emre Y.'nin bu adli kontrol hükmünü ihlal etmesi durumunda tutuklanacağını tutanağa yazdı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.01.14 15:06 - Son Güncellenme: 2021.01.14 16:06 - Ali Yaşar
A