Dededen toruna kalan firma sayısı azalıyor

Dededen toruna kalan firma sayısı azalıyor

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı M. Arif Özer, şirketlerini ileriye taşımak isteyenlerin kurumsallaşmaya önem verdiğini belirterek, "3. kuşağa geçen firma sayısı sadece yüzde 3" dedi.

2011.11.02 11:33 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Dededen toruna kalan firma sayısı azalıyor

BUSİAD, iş hayatlarında birlikte çalıştıkları, ebeveynleri ile çocuklarını bir araya getirdi. BUSİAD'ın düzenlediği Ebeveynler ve Çocukları Toplantıları'nın beşincisi, Çelik Palas Otel'de yapıldı. Program, derneğe üye olan yeni işadamlarına rozet takdim edilmesi ile başladı. İş hayatında birlikte çalışan babalar ve oğulları aile fotoğrafı çektirdi.
BUSİAD Başkanı Mehmet Arif Özer, yeni nesle bayrağı devredecek çocukları görmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Türkiye'de bu tür kurumsallaşmanın az olduğuna işaret eden Özer, "Yapılan araştırmaya göre, 3. jenerasyona geçen firmaların oranı sadece yüzde 3. İkinci kuşakta büyük kayıplar veriyoruz. Bunun bazı sebepleri var. Ekonomik ve psikolojik sebepler bunlardan bazıları. Hepimizin bildiği gibi kurumsallaşma çok önemli. Şirketlerini ileriye taşımak isteyenler kurumsallaşma yoluna gidiyor. Şirket anayasalarını hazırlıyorlar. Kademe kademe çocuklarımızı şirket yöneticiliğine hazırlıyoruz. Ama önemli olan sürdürülebilirlik" dedi.
Özer'in konuşmasının ardından Prof. Dr. Üstün Dökmen işadamlarına konferans verdi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.11.02 11:33 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A