Davutoğlu yeni partisi için başvuru yaptı! Bursa'dan dikkat çeken isim

Davutoğlu yeni partisi için başvuru yaptı! Bursa'dan dikkat çeken isim

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni partisi için kuruluş başvurusunu yaptı. Davutoğlu'nun ekibinden bir heyet başvuru dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na teslim etti. Davutoğlu'nun ekibi, başvuru dilekçesini teslim ettikten sonra yaptığı son dakika açıklamasında "Partinin logosu ve ismi yarın yapılacak toplantıda açıklanacak" dedi. Davutoğlu'nun ekibi içerinde yer alan eski Bursa Valisi İzzettin Küçük dikkat çekti.

2019.12.12 15:12 - Son Güncellenme: 2019.12.12 18:07 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Davutoğlu yeni partisi için başvuru yaptı! Bursa'dan dikkat çeken isim
02:26 Davutoğlu yeni partisi için başvuru yaptı! Bursa'dan dikkat çeken isim

İLGİLİ VİDEO

Davutoğlu yeni partisi için başvuru yaptı! Bursa'dan dikkat çeken isim

Ahmet Davutoğlu'nun ekibi saat 14:00 sıralarında İçişleri Bakanlığına gelerek "parti kuruluş dilekçesini" teslim ettiler.

Partinin ismi, "Gelecek Partisi" olduğu iddia edildi. 

Bakanlığa kuruluş dilekçesini, Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ, Feramuz ÜstünNedim Yamalı, Yeşim Karadağ ve eski Bursa Valisi İzzettin Küçük iletti.

Ahmet Davuotoğlu'nun yarın düzenleyeceği bir basın toplantısıyla Gelecek Partisi'nin kuruluşi programı ve kurucular kurulunu kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

AK Parti'den ayrılan isimler eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski başbakan yardımcısı ve ekonomiden sorumlu devlet bakanı Ali Babacan'ın ayrı ayrı yeni partiler kuracağı iddiaları uzunca bir süredir konuşulan konular arasındaydı.


'Kurucu listemiz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi'

Bakanlık çıkışı gazetecilere açıklama yapan Ayhan Sefer Üstün, partinin kurucular kurulunun, ambleminin ve tüzüğünün tanıtımının yarın açıklanacağını söyledi. Üstün, şöyle konuştu:

"Kanunun aradığı yasal prosedür neyse dosyalarımızı hazırladık, İçişleri Bakanlığı'na teslim ettik. Ancak burada 2 önemli işlem biraz vakit alıyor. Bunlardan bir tanesi; Siyasi Partiler Kanunu'na göre belli bir partide kurucu olmak isteyen kişinin başka bir siyasi partide üyeliği olmaması gerekir. Bu husus da ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorularak tespit edilebiliyor. Şu anda listemiz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi ve tek tek kurucuların siyasi parti üyeliği sorgulanıyor. Bir başka husus ise kurucu üyelerin, kuruculuklarına engel herhangi bir sabıka kaydı olmaması. Bunu da İçişleri Bakanlığı'nın hukuk müşavirliği inceliyor. Biraz kurucu sayımız fazla. Dolayısıyla zaman alıyor. Ama artık eli kulağında. Tüm prosedür tamamlanarak alındı belgesiyle birlikte hukuki süreç tamamlanmış olacak. O bakımdan sizlere ve kamuoyuna saygımız çerçevesinde içeride olan prosedürleri anlatmak ve zaman kaybının sebebini izah etmek adına sizlerle beraber yağmur altına çıktık. İnşallah alındı belgesi alındıktan sonra sizlerle yeniden mülakat yaparız. Yarın saat 10.00'da partimizin kurucular kurulunun, ambleminin ve programının tanıtımı olacak."

Davutoğlu'nun partisinin adının 'Gelecek Partisi', ambleminin ise çınar yaprağı olduğu öne sürüldü.

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2019.12.12 15:12 - Son Güncellenme: 2019.12.12 18:07 - HABER MERKEZİ
A