Davutoğlu Azerbaycan'da

Davutoğlu Azerbaycan'da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yukarı Karabağ sorununun çözümü için uluslararası toplumun muhasebe yapma vaktinin geldiğini söyledi.

2013.07.17 16:08 - Son Güncellenme: 2013.07.17 16:08 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Davutoğlu Azerbaycan'da

 

Davutoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan'da, mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan Yukarı Karabağ sorununun çözüm sürecine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

AZERBAYCAN'A DESTEĞE DEVAM

Kafkasya'da barışın sağlanması için Ermeni askerlerinin Karabağı terketmesi gerektiğinin altını çizen Davutoğlu, sorunun çözümü için Azerbaycan'la devamlı istişare halinde olduklarını, her zaman olduğu gibi bundan sonra da Azerbaycan'ın haklı tutumunu desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

MUHASEBE YAPMA VAKTİ GELDİ

Karabağ sorununun 20 yılı aşkın bir süredir çözülmediğine ve Azerbaycan topraklarının hala işgal altında olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Uluslararası toplum için muhasebe yapmak vakti gelmiştir. Minsk Grubu 20 yılı aşkın süredir çaba sürdürüyor. Biz bu çabaları takdir ediyoruz fakat bu çabalar netice vermiyor. Herkesin Minsk Grubunun başarısız olma nedenlerini sorgulaması lazım. Eşbaşkanlar daha aktif çalışmalıdır. Minsk Grubu üyelerine de görev düşüyor. Türkiye de Minsk Grubu üyesi fakat süreci eşbaşkanlar yürüttüğü için biz gereken katkıyı yapamıyoruz. Biz Türkiye olarak sorunun çözülmesi için atılacak bütün olumlu adımlara destek vereceğiz" diye konuştu.

ERMENİ ORDUSU ÇEKİLMELİ

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov ise AGİT Minsk Grubu'nun çalışmalarından memnun olmadıklarını söyledi. Bunun için de objektif nedenleri olduğunu ifade eden Memmedyarov, uzun süredir çaba harcayan Minsk Grubu eşbaşkanlarının hiçbir ilerleme kaydetmediklerini ve bu yüzden de sürecin geldiği noktadan hoşnut olmadıklarını belirtti.

Çözümün sağlanması için Ermeni ordusunun Karabağ ve etrafındaki illerden çekilmesi gerektiğini vurgulayan Memmedyarov, işgal sona erdiği zaman barışın sağlanması için büyük olanaklar oluşacağını ve o zaman herşeyin rayına gireceğini ifade etti. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 16:08 - Son Güncellenme: 2013.07.17 16:08 - HABER MERKEZİ
A