Davutoğlu Almanya yolcusu

Davutoğlu Almanya yolcusu

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, NSU mağduru ailelerle görüşecek.

2013.05.09 19:53 - Son Güncellenme: 2013.05.09 19:54 - Siyaset
A
Davutoğlu Almanya yolcusu

 

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Davutoğlu'nun 11-12 Mayıs tarihlerinde, Türkiye ile Almanya arasında tesis edilecek Stratejik Diyalog Mekanizması'nın ilk toplantısına katılacağı ve Berlin'de düzenlenecek Batı Avrupa Başkonsoloslar Toplantısı'na başkanlık edeceği belirtildi.

Açıklamada, "Türkiye ile Almanya arasındaki çok boyutlu dostluk ilişkilerinin ve ortaklığın daha da geliştirilip derinleştirilmesi yönündeki ortak iradenin somut bir sonucu olan Stratejik Diyalog Mekanizması'nın, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konularda da yeni bir işbirliği ve iletişim forumunu teşkil edeceğine" dikkati çekildi.

Stratejik Diyalog Mekanizması bünyesinde kurulacak çalışma gruplarında, ikili ilişkiler başta olmak üzere, Avrupa Birliği konuları, güvenlik politikaları, terörle mücadele, ayrıca bölgesel ve uluslararası sorunların ele alınmasının öngörüldüğü kaydedildi. Bu çerçevede iki ülkenin dışişleri bakanlıkları ve diğer ilgili kurumlarından temsilciler ile uzmanların da bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulunmalarının ve ortak ilgi alanlarında somut işbirliği imkânlarını değerlendirmelerinin planlandığı bildirildi.

Davutoğlu'nun ziyareti sırasında 12 Mayıs'ta Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile de bir araya geleceği belirtildi.

Açıklamada, Davutoğlu ve Westerwelle'nin eşbaşkanlığında yapılacak Stratejik Diyalog Mekanizması toplantısı kapsamında, Berlin'de Batı Avrupa Başkonsoloslar Toplantısı'nın da düzenleneceği kaydedildi.

Davutoğlu'nun başkanlığındaki toplantıya, Batı Avrupa'da bulunan 31 başkonsolosun yanı sıra TBMM dostluk grubu başkanları ile Dışişleri Bakanlığının beraber çalıştığı Türk vatandaşlarına hizmet veren kurum temsilcilerinin de katılacağı ifade edildi. Toplantıda, "Türk ailelerden velayeti alınan çocuklar, yabancı düşmanlığı, yurt dışında seçim düzenlenmesi, anadil eğitimi ve mesleki eğitimi, Türk toplumunun sosyal sorunları ile konsolosluk hizmetlerinin iyileştirilmesi gibi Türk vatandaşlarını yakından ilgilendiren temel sorunların ele alınmasının" öngörüldüğü ifade edildi.

Davutoğlu'nun ayrıca, NSU mağduru ailelerle görüşeceği, Almanya'daki Türk sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Türk vatandaşlarıyla bir araya geleceği belirtildi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.05.09 19:53 - Son Güncellenme: 2013.05.09 19:54 - boş7
A