David Kenyes'in ifadesi ortaya çıktı!

David Kenyes'in ifadesi ortaya çıktı!

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'un lisans sahibi David Keynes'in 9 Haziran'da İstanbul'a gelerek teslim oldu ve sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı. Keynes ifadesinde, 'Benim kişisel görüşüme göre örgüt elebaşı Fetullah Gülen şizofren bir kişiliktir. 45 yıllık Anadolu gençliğini bu örgüt elebaşı mahvetmiştir. Dış güçlerin ülkemize vermek istediği zararı bu örgüt elebaşı yapmıştır.' dedi.

2021.07.28 12:56 - Son Güncellenme: 2021.07.28 12:56 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
David Kenyes'in ifadesi ortaya çıktı!

ABD vatandaşı olduktan sonra Alpaslan Demir olan ismini değiştiren ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün FETÖ gizli haberleşme programı Bylock'un lisans sahibi olduğunu kabul eden David Kenyes ifadesinde ABD'ye ilk olarak 2003 yılında gittiğini söyledi. ABD'de neler yaptığını ifadesinde anlatan Kenyes, "Bere ve kemer satarak ticaretle uğraştım. Sonrasında da Amerika'da serbest muhasebecilik yaptım.2003 yılında Long Beach Havalimanı'nda ve 2995 yılında New York Havalimanı'nda bombacı olduğum tespiti ile hakkımda arama kayıtları olduğu ve sürekli karşıma çıktığı için 2012 yılında Amerikan vatandaşlığı alırken ismimi ve soy ismimi de David Kenyes olarak değiştirdim" dedi.

'BYLOCK'U PRATİK OLMADIĞI İÇİN SİLDİM'

FETÖ ile ne zaman tanıştığını ve hangi evlerde kimlerle kaldığını detaylı bir şekilde ifadesinde anlatan Kenyes, ByLock isimli programı ilk olarak kendi telefonuna A.C isimli arkadaşının yüklediğini söyledi. Programı A.C'nin hazırladığını ve Apple markete yüklediğini anlatan Kenyes, "Programı telefonuma indirdi ve ben de kayıt oldum. Bunun üzerine program bana bir numara verdi. Bu numaranın ne olduğunu sorduğumda A. bana, bu numaranın kullanıcıya özel olduğunu, iletişim kuracağım kişiye bu numarayı vermem gerektiğini bu şekilde programın eşleşeceğini ve iletişim kuracağımı söyledi. Pratik olmadığını söylediğimde A. bana programın içindeki konuşmaları 3 gün içinde silme özelliğinin olduğundan bahsetmişti. Ben de vaktini boşa harcadığını söyleyerek programı sildim" dedi.

'BYLOCK'U 500 BİN KİŞİ İNDİRDİ'

A.C'nin bir gün kendisine ByLock programını 500 bin kişinin indirdiğini söylediğini anlatan Kenyes, "Ben de programı ücretli yapmasını söyledim. Ancak sayı düşer diye yapamayacağını söyledi. Zira bu programın örgüt tarafından gizli yazışmalarda kullanıldığından ücretli yapılması halinde kullanıcıyı ifşa edeceğini A.C bildiği için ücretli olmasına karşı çıktığını ya da örgüt tarafından ifşa olmayı engellemek için paralı olmadığını düşünüyorum" dedi.

'MİT İÇİNDEKİ FETÖCÜLERE 100 MİLYON DOLARLIK DAVA AÇTIM'

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Amerika'ya döndüğünü anlatan Kenyes, "Beni zor durumda bıraktıklarından dolayı C.T., A.C., V.Ö., F.B. ve MİT içerisindeki FETÖ'cüler hakkında Amerika'da ve Türkiye'de 100 milyon dolar değerinde dava açtım. ByLock'u MİT tespit ettikten sonra Fetullah Gülen'in ByLock'un tabana yayılması talimatı hususunda kendisine C.T'nin ulaştığını düşündüğüm için bu davayı açtım. Bu davayı açmamın sebebi sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dikkatini çekmek içindir. Maddi herhangi bir saikim yoktur" dedi.

'FETULLAH GÜLEN ŞİZOFRENDİR'

Tamamen kendi isteği ile Türkiye'ye gelip teslim olduğunu anlatan Kenyes, "1997 yılından önce örgütle bağlantım olmuştu. Ancak sonra ayrıldım. Bu örgüt yüzünden kendimi dinden soyutladım. Bu süreç zarfından iletişim halinde olduğum arkadaşlarımım bu yapıdan kurtulmaları için telkinlerde bulunuyordum. Arkadaşlarıma bu konuşmalarda bu yapının "genel ev" olduğunu, genç yaşta kendilerini kullandıktan sonra yaşlandıklarında bir kenara attıklarını söylüyordum. Benim kişisel görüşüme göre örgüt elebaşı Fetullah Gülen şizofren bir kişiliktir. 45 yıllık Anadolu gençliğini bu örgüt elebaşı mahvetmiştir. Dış güçlerin ülkemize vermek istediği zararı bu örgüt elebaşı yapmıştır" dedi

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.07.28 12:56 - Son Güncellenme: 2021.07.28 12:56 - HABER MERKEZİ
A