'Danone, Türk anneleri kandırıyor' iddiası

'Danone, Türk anneleri kandırıyor' iddiası

Independent, Türkiye'deki Danone'yi çocuk emziren anneleri yanlış yönlendirmekle suçladı. Gazeteye göre, Danone, ürünlerini satmak için "yanlış bilgi" veriyor

2013.06.29 18:07 - Son Güncellenme: 2013.06.29 18:07 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
'Danone, Türk anneleri kandırıyor' iddiası

İngiltere'den yayın yapan Independent gazetesi, daha çok çocuk ürünleri satan Danone'nin Türkiye'de sattığı bebek maması Aptamil için yürüttüğü reklam kampanyasında, annelere "Bebeğinize ihtiyaç duyduğu kadar süt veremiyor olabilirsiniz" mesajını sorguladı.

Haberde, Danone'nin ürettiği süt tozunun anne sütünün yerini tutacağını ileri sürerek anneleri yanlış yönlendirdiği ileri sürüldü.

Gazetede yer alan habere göre Danone Aptamil, reklam kampanyasında "6 aylık ve daha büyük bebeklerin en az yarım litre süt ihtiyacı olduğunu" belirterek anne sütünün yetersiz kaldığına dair vurgu yapıyor ve bu konuda "anneleri yanlış yönlendiriyor."

Gazete, benzer bir reklam kampanyasını 1970 yılında Nestle'nin de yürüttüğünü ve uluslararası protestolara maruz kaldığını hatırlattı. Haberde Türkiye'de uygulanan reklam kampanyasının ardından satışların yüzde 15 oranında arttığı bilgisine de yer verildi.

Gazeteye konuşan British Royal College'dan Pediyatri ve Çocuk Sağlığı Komitesi Başkanı Colin Michie "Danone'nin kampanyası ebeveynleri yanlış yönlendiriyor. Elimizde bunun doğrulunu kanıtlayacak çok sayıda bulgu var. Danone'nin tavsiyesini dinleyen anneler çocuklarını gereksiz yere bu formül sütlerle beslemiş oluyor" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.29 18:07 - Son Güncellenme: 2013.06.29 18:07 - HABER MERKEZİ
A