Damlaya damlaya can olur

Damlaya damlaya can olur

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Çevre-Sağlık Çalışma Grubu ve Türk Kızılayı Bursa Şubesi işbirliğiyle 'Damlaya Damlaya Can Olur' sloganıyla yapılan kan bağışı kampanyasına Uludağ Üniversitesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

2012.10.16 09:59 - Son Güncellenme: 2012.10.16 10:00 - Bursa Bölge
A
Damlaya damlaya can olur

 

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Türk Kızılayı ortaklığında BurSanat Eğitim ve Gençlik Derneği, Tanıtım Gönüllüleri Derneği, Bursa Karacabeyliler Derneği, Uludağ Üniversitesi Çevre, Hukuk, Sosyoloji ve Uluslararası İlişkiler Toplulukları tarafından düzenlenen 'Damlaya Damlaya Can Olur' kan bağışı kampanyası kapsamında Uludağ Üniversitesi Mediko önünde kan toplama merkezi açıldı. Kampanyanın ilk gününde öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Furkan Öksüz, Gençlik meclisinin çok ortaklı çalışma kültürü anlayışıyla kampanyayı başlattığını belirtti. Öksüz, "Gönüllü arkadaşlarımız tüm fakültelerde el broşürleriyle öğrencileri bilgilendiriyor ve kan bağışında bulunmaya çağırıyor. Uludağ Üniversitesi Mediko önündeki kan toplama merkezi 18 Ekim'e kadar açık kalacak. 19 Ekim'de ise Kent Meydan'ında olacağız" dedi.
Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Çevre-Sağlık Çalışma Grubu Temsilcisi İsmail Dal ise, tek kaynağı insan olan kanın, acil değil sürekli ihtiyaç olduğuna dikkat çekmek istediklerini söyledi. 18-65 yaşları arasında olan her sağlıklı kişinin kan verebildiğini belirten Dal, erkeklerin 3 ayda bir, kadınlar ise 4 ayda bir kan verebildiğini hatırlattı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.10.16 09:59 - Son Güncellenme: 2012.10.16 10:00 - Zeynep Çelik
A