"Daha da Afganistan'a gitmem"

"Daha da Afganistan'a gitmem"

Afganistan'da Taliban tarafından kaçırıldıktan 3 ay sonra serbest bırakılan TIR şoförü Kerim Yeşil, bir süre dinlendikten sonra çalışmaya devam edeceğini, ancak tekrar Afganistan'a gitmeyeceğini söyledi.

2013.07.17 15:55 - Son Güncellenme: 2013.07.17 15:56 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
"Daha da Afganistan'a gitmem"


Dün akşam Mıdık Mahallesi'ndeki evine gelen Yeşil, geceyi uzun bir aradan sonra ailesiyle birlikte geçirdi. TIR şoförlüğü yapmaya devam edeceğini belirten Yeşil, "Tekrar Irak, Suriye, Afganistan gibi ülkelere gitmem. Aynı şirkette çalışmaya devam edeceğim. Çünkü şirket beni yalnız bırakmadı. Kim serbest kalmamda uğraştıysa Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE'YE DÖNEBİLECEĞİMİ DÜŞÜNMÜYORDUM''

Kaçırıldıktan sonra tekrar Türkiye'ye dönebileceğini düşünmediğini ifade eden Yeşil, "Sayın Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan ve benim kurtulmamda kimin emeği geçtiyse Allah razı olsun. Çalıştığım firma orada çok yardım etti. Firma dağlara erzak ve para gönderiyordu. Ama elime geçmiyordu. Yiyecekleri beni kaçıranlarla birlikte yiyordum. Bir ayda tüketeceğim erzak 2-3 günde tükeniyordu" dedi.

''ÇALIŞTIĞIM FİRMA BENİ KONTROL ETMEK İÇİN DAĞA ADAM GÖNDERİYORDU''

Kerim Yeşil, çalıştığı firmanın kendisini kontrol etmesi için dağa belli aralıklarla adam gönderdiğini belirterek, "Firmanın Afganistan'daki müdürü ile sık sık görüşüyordum. İşlemleri takip ettiğini söylüyordu. Yanıma adam gönderiyordu, para gönderiyordu. Firma yanıma beni görmesi için adam gönderiyordu. Acaba işkence mi ediyorlar? Acaba öldürecekler mi diye. Gelen adamı bırakıyorlardı" diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.17 15:55 - Son Güncellenme: 2013.07.17 15:56 - HABER MERKEZİ
A