"Dağlardan artık kuzuların sesi gelecek"

"Dağlardan artık kuzuların sesi gelecek"

AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek 'Çözüm süreci' ile birlikte PKK'lıların Türkiye'den Kuzey Irak'a çekilmeye başladığı gün yılardan bu yana çatışmalarla gündeme gelen Yüksekova'nın Yeşiltaş ve Dağlıca Köyü'nü ziyarat ederken, "Artık silah seslerinin geldiği dağlarda koyunların kuzuların sesi geliyor. Barışla beraber bu topraklara her şey gelecek" dedi.

2013.05.09 10:53 - Son Güncellenme: 2013.05.09 10:53 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
"Dağlardan artık kuzuların sesi gelecek"

PKK'lıların küçük gruplar halinde dün Türkiye topraklarını terk ederek Kuzey Irak topraklarına geçiş yaptığı saatlerde AK Parti Hakkari il Başkanı Özbek de Yüksekova'nın Dağlıca ile Yeşiltaş Köyü'nü ziyaret ederek köylülerle bir araya geldi. Özbek, Dağlıca Köyü ileri gelenlerinden İsmet Buldan, Köy Muhtarı Cemil Çapan, Yeşiltaş Köyü Muhtarı Sami Kartal ve köylüler tarafından karşılandı. Özbek, ilkel asma köprüden geçerken köylülerin köprü sıkıntısını dinledi. Özbek, daha sonra Yeşiltaş Köyü'ne geçerek burada Cafer Sürücüoğlu'nun evinde köylülerle birlikte öğle yemeği yedi. AK Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, Dağlıca'nın hayvancılık ve yeşil alanıyla bir ili besleyecek kadar araziye sahip bir bölge olduğunu söyledi. Özbek, "Herkesin bildiği yaşanan yaşam zorlukları ve huzursuzluklar nedeniyle insanlarımız yıllardır mağdur olmuşlardır. Ama bugün yeni bir gün yaşıyoruz. Özellikle bugün bizler için çok önemli bir gündür. Bugünden sonra insanlar için neler yapabiliriz, bu insanların huzuru, geleceğini nasıl en iyi şekilde sağlayabiliriz bunun çalışması içerisindeyiz" dedi.

Ziyaretinin temel amacının insanların sıkıntılarını yerinde görmek halkın dilek ve temmnilerinin dinlemek olduğunu anlatan Özbek şöyle konuştu:


"Her şeyden önce huzur ve barışın gelmesi büyük bir umut kaynağı oldu. İnsanların yüzü gülüyor, insanlar çok mutlu ve huzurlu. Bu bölgede arıcılık, hayvancılık ve ziraat anlamında yatırımlara müsait. Bugün de 'Bunu nasıl yapabiliriz?' diye hep birlikte oturup tartıştık. İnşallah bu bölgeye barışla birlikte yatırım da gelecek. Elimizden ne geliyorsa hepsini yapmaya çalışacağız. Dün kötü bir gündü, dün geçti. Yaşananları unutabilmek insanları mutlu etmenin en güzel yolu barış içinde yaşamak eşitlik duygusu içerisinde yaşamaktan geçer. Hepimiz kardeşiz, eşit mesafede yaşamak gerekir. Bu şekilde olursa bunun, yatırımı da gelir. Böylelikle yatırımı ve bölge için çalışmaları konuşabiliriz. Bu insanları mutlu edebilmek için tarımdan, hayvancılığa kadar her şeyi konuşup hükümete aktaracağız. Kağıt üzerinde Ankara'dan bakış açışıyla bakmakla olmaz. İnsanlarımızı ziyaret edip sorunlarını yerlerinde göreceğiz ve sorunları valisinden bakanına en üst yöneticisine kadar götüreceğiz. Bu bölgede yaşanan huzursuzluklardan dolayı yıllarca insanlara istediklerini veremedik. Köye dönüşle ilgili tazminatların bir kısmı ödendi. Bir kısmında da şu an bir bölümü bürokratik sorunlar var. İnsanlarımıza gereken tüm katkıları sunmaya çalışacağız. Vatandaşlarımızın mutluluğu için ne gerekiyorsa bunu yapmak boynumuzun borcudur. Yayla yasaklarının büyük kısmı kalktı, huzur ortamının gelmesiyle yasak kelimesini inşallah unutacağız. Artık bu dağlardan silah değil koyunların kuzuların sesi geliyor. Barışla beraber bu topraklara her şey gelecek."

Dağlıca bölgesinin ileri gelenlerinden İsmet Buldan ise, çözüm sürecinde herkesin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.  Buldan, "Millet bu süreçten son derece memnun. Yıllarca bu bölgede huzursuzluk yaşadık. Eğer bu barış ortamı olmasa AK Parti İl Başkanı ile aynı sofrada yemek yemezdik. Ama süreç barışma sürecidir. Ayrıca biz partimize de son derece bağlıyız" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 10:53 - Son Güncellenme: 2013.05.09 10:53 - HABER MERKEZİ
A