Dağ bölgelerine hizmette açık çek

Dağ bölgelerine hizmette açık çek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uygulanabilir projeler ortaya koyan dağ bölgelerine ´ürettikleri fikirlerin hayata geçirilmesi noktasında´ belediye olarak ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

2012.12.13 12:01 - Son Güncellenme: 2012.12.13 12:01 - Bursa Bölge
A
Dağ bölgelerine hizmette açık çek

Başkan Altepe, yaklaşık 1 ay önce göreve gelen DAĞ-DER Başkanı Mustafa Bay ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Heykel´deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen görüşmede, dağ ilçelerinin sıkıntıları ve bu bölgelerde uygulanabilecek kalkınma modelleri tartışıldı.
Bursa´nın ´Türkiye ile dünyada´ ne ürettiğini ve ne yaptığını bilen bir şehir olarak bilindiğini vurgulayan Başkan Altepe, bu stratejinin dağ bölgelerinde de uygulanabileceğini söyledi. Bugüne kadar dağ ilçelerine ´kardeş belediye anlaşmaları çerçevesinde´ sınırlı olarak hizmet götürebildiklerini kaydeden Başkan Altepe, TBMM Genel Kurulu´nca onaylanan Büyükşehir Yasası´nın bu zorluğu ortadan kaldırdığını ifade etti. Yeni yasayla büyükşehir belediyelerinin il sınırları dahilinde bulunan tüm ilçelere istedikleri hizmeti götürebileceklerini söyleyen Başkan Altepe, yasadan alınan güçten Bursa´daki dağ ilçelerinin de yararlanması gerektiğini vurguladı. ´Dağ bölgeleri nasıl kalkınır?´ sorusuna cevap bulabilmek için belediye bünyesinde Keles´te yetişen BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş´ı görevlendirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, uygulanabilir tüm projelerin Büyükşehir Belediyesi eliyle hayata geçirilebileceğini belirtti. Bunun için dağ bölgelerinden projeler beklediklerini açıklayan Başkan Altepe, getirilen projelerin hizmete alınması noktasında ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini ifade etti. Başkan Altepe, "Bizler kent yönetimi olarak, dağ bölgelerimizin ´yerinde kalkınarak´ gelişmesini istiyoruz. Örnek verecek olursak; tarımda gelişme isteniyorsa, neler lazımsa talep edilsin biz de gerekenlerin sağlanması noktasında devreye girelim. Yeter ki fikir, proje üretilsin. Hidroelektrik santrali isteniyorsa, biz kuralım ve geliri bölgeye kalsın. Sudan elektrik üretimi isteniyorsa, biz elektriği üretelim ve geliri bölgeye kalsın. Bunun peşindeyiz" dedi.

DAĞ-DER Başkanı Mustafa Bay ise, göreve geldikten sonra ilk ziyareti Başkan Altepe´ye gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Başkan Altepe´nin görev yaptığı yıllar boyunca dağ bölgelerine her türlü hizmeti getirdiğini, dağ bölgelerinin adeta hayat bulduğunu hatırlatan Bay, yapılan hizmet ve yatırımlar nedeniyle teşekkürlerini iletti. Bursa´da faaliyete geçen DAĞ-DER Kültür Merkezi´nin de Büyükşehir Belediyesi´nin desteğiyle yapıldığını, Yörük-Türkmen adetlerinin Başkan Altepe sayesinde Bursa´da gerçek kimliğine büründüğünü vurgulayan Bay, yaşadıkları bu ayrıcalığı her türlü ortamda gururla dile getirdiklerini ifade etti. Ziyaretin ardından Başkan Altepe, DAĞ-DER Başkanı Mustafa Bay´a Bursa bıçağı hediye etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.12.13 12:01 - Son Güncellenme: 2012.12.13 12:01 - Zeynep Çelik
A