CW Enerji Türkiye'nin dört bir yanında çatıları GES ile donatıyor

CW Enerji Türkiye'nin dört bir yanında çatıları GES ile donatıyor

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, sürdürülebilir geleceğe katkı sağlamak adına çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Firmaların çatılarını güneş enerji santrali (GES) ile donatmayı sürdüren firma, kaliteli ürünleri ile sektöründe başarılı çalışmalara imza atan ve Gaziantep'te faaliyet gösteren Atasan Ambalaj ile de iş birliği yaptı.

2021.08.24 10:56 - Son Güncellenme: 2021.08.24 10:56 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
CW Enerji Türkiye'nin dört bir yanında çatıları GES ile donatıyor

Yapılan iş birliği çerçevesinde CW Enerji, 938,5 kWp gücündeki güneş elektrik santralinin kurulumunu tamamladı. Bu projede, 395 Wp gücünde 2376 adet güneş paneli kullanıldı.

Son yıllarda yaşanan enerji krizleri ve küresel ısınma gerçeği nedeniyle tükenme riski taşıyan, sera gazı salınımında büyük payı bulunan ve geleneksel enerji kaynakları olan fosil yakıtların yerine sürekli yenilenen, doğa dostu ve maliyeti uygun olan enerji kaynaklarının ön plana çıktığını belirten CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz, bu nedenle günümüzde yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilginin arttığına dikkat çekti.

Güneş büyük bir enerji kaynağı

Yılmaz, yenilenebilir enerji kaynakları arasında güneş enerjisinin karbondioksit salımı olmadığı için çevre dostu olduğunu ifade ederek, "Güneş enerjisi potansiyel olarak, tüm dünyanın enerji talebini karşılayacak kadar büyük bir enerji kaynağıdır. Güneş enerjisi sistemlerinin kurulumu, bakım ve onarımının kolaylığı, maliyetini kısa bir sürede karşılayabilmesi gibi avantajları var. Bu avantajların yanında, günümüzde küresel ısınmayla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar ve uygulanan teşviklerle güneş enerji santrallerinin kullanımı yaygınlaştı" dedi.

Fabrikaların artık kendi enerjisini çevreye olumsuz hiçbir etkisi olmayan güneşten üretmek istediklerini dile getiren Yılmaz, bu durumun ülkemiz adına oldukça sevindirici olduğunu kaydetti.

Çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdürüyoruz

Türkiye'de birçok fabrikanın çatısına GES kurduklarını belirten Yılmaz, "Ülkemizde güneşten enerji üretim bilincinin artması çok iyi bir gelişme. CW Enerji olarak, bu bilincin daha da artması adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Alanında deneyimli ekibimizle müşteri beklentilerine en etkin ve hızlı şekilde yanıt verebilmek için çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdürüyoruz" diye konuştu.

Yılmaz, sektörlerinde fark yaratan ürünlerle ön plana çıktıklarının altını çizerek; çalışmaya, üretmeye ve ekonomiye katkı sağlamaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.


 

 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2021.08.24 10:56 - Son Güncellenme: 2021.08.24 10:56 - HABER MERKEZİ
A