Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uçak falan yok bunlar uyduruyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uçak falan yok bunlar uyduruyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

2021.07.30 14:22 - Son Güncellenme: 2021.07.30 14:41 - Siyaset
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uçak falan yok bunlar uyduruyorlar
05:44 'Yangında uçaklar kullanılmadı' iddiasına Bakan Pakdemirli'den net yanıt!

İLGİLİ VİDEO

'Yangında uçaklar kullanılmadı' iddiasına Bakan Pakdemirli'den net yanıt!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, Çamlıca Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Eş zamanlı çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yoğun şekilde devam ediyor. Burada acaba herhangi bir suikast, bu tür şeyler var mı? İçişleri Bakanlığımızın yoğun çalışmaları var, istihbarat örgütlerimizin yoğun çalışmaları var. Bunlardan sonra net ne olabilir, bunu o zaman açıklayabiliriz. Boşverip geçilecek bir iş değil. Değişik mekanlarda hemen hemen aynı anda. Manavgat'ta başlayıp Marmaris, Bodrum kapsayacak şekilde süren bir yangın. Bu bir milli bakış gerektiriyorsa, eğer bu ülke olarak, millet olarak birlikte karar vereceğimiz bir konuysa buna herkesin aynı istikamete bakışı gerekir. Bakıyoruz ki burada bile siyaset, spekülasyonlar, siyasi partilerin yaklaşım tarzları gerçekten üzüntü verici. Cumhurbaşkanı olarak bütün Bakan arkadaşlarımdan ilgili olanları bölgeye anında gönderdim. Bakan yardımcısı arkadaşlarımı anında göndermiş durumdayım. Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Dünyada sayılı itfaiye örgürlerinden birine biz sahibiz.

THK uçakları varmış da, neye göre söylüyorsun bunu? THK'nın elinde buralarda rahat kullanılabilecek uçak falan yok.

Bunlar uyduruyorlar. Bugün itibarıyla uçak sayımız 5-6'ya çıktı. Rusya'dan Ukrayna'dan aldığımız uçaklar var. Azerbaycan da amfibik uçağını gönderecek. Bununla birlikte 6-7 uçak olacak. En verimli olanlar bu uçaklar. 

1080 arazöz çalışmada. Bunların bunları bilerek konuşmuyor. Sanki hiçbir şey yok, biz sadece seyrediyoruz. 4110 teknik eleman bölgede çalışıyorlar. 6440 orman muhafaza memuru çalışıyor. 1140 noktada orman yangınları ile mücadele devam ediyor. 

YANGINLARDA SON DURUM

71 orman yangını ne yazık ki çıkmış vaziyette. 57 kontrol altına alındı, 14 orman yangınının kontrol altına alınma çalışmaları devam ediyor. Olumlu istikamette gelişme söz konusu. Dolayısıyla şu anda bizim özellikle öğlen itibarıyla uçakların gelişi ile olumlu istikamete dönüyoruz. Bakanlarımız bunun yanında, başkanvekilim Binali Yıldırım Bey, o da şu anda Muğla'da. Bekir Pakdemirli orada, Dışişleri Bakanım orada, Süleyman Soylu Bey bugün bölgeye geçti. Murat Kurum Bey orada. 

Burada da evi yananlar, hayvanları telef olanlar, onlarla ilgili de hasar tespit çalışmaları ile biz hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Hasar tespitlerinden sonra da gerek hayvan sahipleri mağdur edilmeyecektir. Bakanlığımız TOKİ ile beraber evlerin süratle yeniden inşası ile en kısa zamanda sahiplerine teslim edilecektir. 

KORONAVİRÜS SALGININDA VAKA ARTIŞI

Çok değişik sesler değişik zamanlarda çıktı. Biz hep adeta hapis hayatı mı yaşayacağız, ne kadar devam edecek... Bunlar bu şekilde dünyanın çeşitli yerlerinde oldu. Bizde de ilk kabine toplantısında bunları ele alacağız. Yaklaşık 72 milyon doz aşı yaptık. Dünyada aşı yapacak ellerinde imkan olmayan ülkeler varken Türkiye olarak biz böyle bir sıkıntıyı yaşamadık. Bu noktada rahatız. Gerek Çin, gerek Biontech aşıları ile beraber en sağlıklı şekilde mücadeleyi nasıl sürdürürüz, buna devam ediyoruz. İlk kabine toplantısında durumu gözden geçireceğiz. Bayramdaki halkımızın yaşam tarzı her şeyi tersine çevirdi. Rakamlarda durum aleyhe döndü. Bunu tekrar lehe döndürmemiz lazım. Olumlu gelişme olursa biz vatandaşımızı sıkıntıya sokmakla ilgili derdimiz yok. Bütün tedbirlerimizi alıyoruz. Normalleşmeyi hızlandırmanın gayreti içinde olacağız. 

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.07.30 14:22 - Son Güncellenme: 2021.07.30 14:41 - Gülcan Tekin
A