Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi öncesi Macron ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi öncesi Macron ile görüşecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO Liderler Zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştireceklerini bildirdi.

2021.06.10 20:39 - Son Güncellenme: 2021.06.10 22:33 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi öncesi Macron ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 14 Haziran'daki NATO Zirvesi öncesi bir araya gelecek.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron konuya ilişkin "NATO içerisinde müttefikler arası ilişki önemli. Bu konuya netlik kazandırmak için Erdoğan'la zirveden önce bir araya geleceğiz." dedi.

Macron, Elysee Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, NATO Zirvesi kapsamında kendisinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme yapmayı istediğini aktararak, "Bu iyi bir şey. Birbirimizi görmeye ihtiyacımız var" dedi.

Erdoğan ile 'derin fikir ayrılıklarının olduğunu' dile getiren Macron, "Fikir ayrılıkları olsa da birbirimizle konuşmalıyız ve konuşmaya devam etmeliyiz" ifadesini kullandı.

Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO, Suriye, Libya, Dağlık Karabağ ve Fransa'nın "radikal İslamcılık" mücadelesini görüşmek istediğini kaydetti. Erdoğan'a "radikal İslamcılıkla" mücadelenin hiçbir şekilde İslam dinini hedef almadığını anlatacağını ifade eden Macron, Erdoğan ile yapılabilecek işbirliği alanlarını da konuşacağını söyledi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.06.10 20:39 - Son Güncellenme: 2021.06.10 22:33 - HABER MERKEZİ
A