Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli iradeyi üstün kılma mücadelesinden taviz vermedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli iradeyi üstün kılma mücadelesinden taviz vermedik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 9 il kongresine canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede tatlısu demokratları vardır, bir de tatlısu siyasetçileri vardır. Onların da yüzünü seçimden seçime görürsünüz. Partimiz pek çok tehditle yüzleşirken de, vesayetin cenderesinde mücadele ederken de hep bu anlayışla hareket ettik. Milli iradeyi üstün kılma mücadelesinden taviz vermedik. Kuru kuruya demokratlık yapmadık." dedi.

2021.01.18 14:20 - Son Güncellenme: 2021.01.18 14:44 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli iradeyi üstün kılma mücadelesinden taviz vermedik

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Manisa, Aydın, Mardin, Adıyaman, Kilis, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Muş İl Kongreleri'ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

İl kongrelerimizi çok daha farklı biçimde yapmayı hayal ediyorduk. Salgın şartlarından dolayı ekim ve kasım aylarındaki birkaç il dışında maalesef bu ziyaretlere imkan bulamadık. İnşallah, aşı çalışmalarıyla beraber, bahar aylarından itibaren sizlerle yüz yüze hasret gidermeyi istiyoruz. AK Parti hiçbir zaman sadece seçimden seçime millete giden bir parti olmadı. Biz yılın 365 gününü milletimizin hizmetine adayan bir partiyiz.

Bu ülkede tatlısu demokratları vardır, bir de tatlısu siyasetçileri vardır. Onların da yüzünü seçimden seçime görürsünüz. Partimiz pek çok tehditle yüzleşirken de, vesayetin cenderesinde mücadele ederken de hep bu anlayışla hareket ettik. Milli iradeyi üstün kılma mücadelesinden taviz vermedik. Kuru kuruya demokratlık yapmadık. 

Geçen yılı dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüsün sıkıntılarının gölgesinde tamamladık. Bu sıkıntılı dönemi en az kayıpla tamamlamanın gayreti içinde olduk. Vatandaşlarımızın kendisini sahipsiz hissetmemesi için ne gerekiyorsa yaptık. 

Doğu Akdeniz'den Karabağ meselesine kadar, güçlü irademizle, kararlılığımızı tüm dünyaya gösterdik. Türkiye, yaptığı hamlelerle zulüm ve sömürü üzerine kurulu asırlık düzeni derinden sarsıyor. Artık bölgemizde masa başı haritalar hayata geçirilemiyor. Artık bölgemizde tabii kaynakların kolayca yağmalanması için rahatça iç savaşlar çıkartılamıyor, terör olayları körüklenemiyor. 

2023 SEÇİMLERİ MESAJI 

Buradan tüm illerimize sesleniyorum. Adıyaman, Aydın, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Kilis, Manisa, Mardin ve Muş. Hep birlikte buna hazır mıyız? Sizlerden farklı bir coşku bekliyorum. Zira 2023'e bu duygu, bu inanç ve şuurla hazırlanmak durumundayız. AK Parti bugüne kadar 15 ayrı genel seçime, mahalli seçime, cumhurbaşkanı seçimine, halkoylamasına girmiştir. Hepsinden de birinci olarak çıkmayı başarmıştır. Her seçim önemlidir. Ülkenin sonraki adımları bakımından kritik öneme sahiptir ama 2023 seçimleri ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasında yaşanacaktır. Hala eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşanlar, vesayetin, darbenin hakim olduğu o kötü günleri bu ülkeye geri getirmek isteyenler var güçleriyle çalışıyor. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.01.18 14:20 - Son Güncellenme: 2021.01.18 14:44 - HABER MERKEZİ
A