Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayıtlı, kayıtsız, Afganistan'dan mevcut göçmen sayısı 300 bin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayıtlı, kayıtsız, Afganistan'dan mevcut göçmen sayısı 300 bin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda Bosna Hersek'e ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de bulunan Afgan mültecilere yönelik soruyu "Kayıtlı, kayıtsız, Afganistan'dan mevcut göçmen sayısı 300 bin" şeklinde yanıtladı.

2021.08.27 10:12 - Son Güncellenme: 2021.08.27 10:44 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayıtlı, kayıtsız, Afganistan'dan mevcut göçmen sayısı 300 bin!
04:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayıtlı, kayıtsız, Afganistan'dan mevcut göçmen sayısı 300 bin!

İLGİLİ VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayıtlı, kayıtsız, Afganistan'dan mevcut göçmen sayısı 300 bin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda Bosna Hersek ve Karadağ'a ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bugün Saraybosna'da Devlet Başkanlığı Konseyi Üyeleri ile bir araya geleceğim. İki ülkenin ortak iradesi ile, bu iradeye inşa ettiğimiz mükemmel ilişkilerimiz ve çok verimli bir işbirliğimiz mevcut. Ziyaretimizede birlikte atabileceğimiz adımları da görüşme fırsatını bulacağız. Altyapı ve yatırım alanlarında olmak üzere ortak projelerde son durumu değerlendireceğiz. 28 Ağustos'ta Karadağ'a geçeceğiz. Dost ve müttefik Karadağ'a ilk resmi ziyareti gerçekleştirecek olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. 

AFGANİSTAN'DAKİ SALDIRILAR VE TAHLİYE SÜRECİ

Dün Kabil'deki felaketi, o kapsamlı terör saldırısını milletçe telin ediyoruz, kınıyoruz. Malum, 72 kişinin şu ana kadar öldüğü bize gelen bilgilerde. Bunların içinde Taliban'dan da ölenler söz konusu. Böyle bir felaketi şu anda DEAŞ üstlendi. DEAŞ'ın bu adımı atmış olması da bölgede ve dünyada nasıl tehlikeli bir örgüt olduğunu ortaya koyuyor. Burada Afgan halkına biz milletçe geçmiş olsun diyoruz. Bu menfur saldırıda, Afganistan'da güvenliğin ne kadar önemli olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Bizim şu anda önceliğimiz vatandaşlarımızın tahliyesidir. Yoğun bir şekilde bu tahliye çalışmaları da devam ediyor. TSK personelinin tahliyesi de devam ediyor. Bu konuda ilgili birimlerimiz en ufak bir rehavete kapılmadan adımları atıyor. Gerek istihbarak, gerek Savunma, Dışişleri Bakanlığımız. 

TALİBAN'LA 3.5 SAATLİK GÖRÜŞME

Herkesin eleştiri hakkı saklıdır. Bizim kiminle ne zaman görüşmeler yapacağımız için kimseden izin almak gibi bir zorunluluğumuz yoktur. Görüşmelerimizin ilkini orada Taliban ile ilgili olarak 3.5 saat sürdü. Büyükelçiliğimiz nezaretinde orada arkadaşlarımız sürdürdüler, yine görüşebilirler. 

Şu anda İçişleri Bakanlığımızın kayıtlarında Afganistan'dan mevcut göçmen sayısı 300 bin. Bay Kemal, onun izinden gidenler 1.5 milyon gibi açıklıyorlar. Adamların işi gücü yalan. Bir şaklaban da bulmuşlar, onunla beraber sürdürüyorlar. 

"TALİBAN'DAN 'HAVALİMANINI SİZ İŞLETİN GÜVENLİĞİ BİZ SAĞLAYALIM' TEKLİFİ"

Afganistan'da şu anda ciddi bir yönetim boşluğu söz konusu. Yönetimin belirgin hale gelmesinden sonra biz kararımızı vereceğiz. Kurumlarımız o zaman kararlarını verecekler. Şu anda THY bizim sivil asker neyse, nereden gidip alıyor. İslamabad'dan gidip alıyor. İslamabad'a vatandaşlarımızı kim taşıyor, onu da askeri uçaklarımız taşıyor. Biz devletiz, olması gerekeni yapıyoruz. Gerektiğinde Taliban'la görüşme yaparız. Şu anda Taliban hatta, Kabil Havalimanı'nın işletilmesi noktasında bize teklifleri var. Güvenliği biz sağlayalım ama işletmeyi siz sağlayın. Bu konuda bile henüz verilmiş bir kararımız yok. Orada her an ölüm vs. mümkün. Orada sükunet hakim olduğu zaman gerekli kararı veririz. Afgan halkı, bizim asırlarca kardeşimiz olmuş ve onların din, dil vs bu noktada bizimle aynı dünyayı paylaşmış olan insanlardır. Biz onlarla ayrı düşünemeyiz. 

MUHALEFET TEPKİ

Siz bu muhalefetin bu tür yalanlarda, iftiralarda hiçbir zaman bir geri dönüş yaparak özür dilediğini duydunuz mu? Bunların karakterinde böyle bir şey yok. Her şeyleri yalan. Kalktılar, Merkez Bankası ile ilgili ciddi yalanlar uydurdular. Döviz rezervi Merkez Bankası'nın bakın nerelere çıktı, her şey ortada. Bunların özür dilemesi söz konusu mu? Bu yıl sonu itibarıyla Merkez Bankası döviz rezervi 115 milyar dolarları bulacak. Bulmuşlar bir kadın yalan makinası televizyona çıkartıyorlar, ona bol bol yalan söyletiyorlar. BBC'nin yalan söylemesinin normal karşılarım da bunları böyle görmek istemezdik. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.08.27 10:12 - Son Güncellenme: 2021.08.27 10:44 - HABER MERKEZİ
A