Cumhurbaşkanı Erdoğan ikramiye müjdesini vermişti: Zam olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ikramiye müjdesini vermişti: Zam olacak mı?

2021 Ramazan ayına sayılı günler kala 2018 yılından bu yana dini bayramlarda milyonlarca emekliye ödenen ikramiyenin bu yıl kaç TL olacağı da merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ve Kurban Bayramı ödemelerinin yapılacağını açıkladı.

2021.04.11 23:15 - Son Güncellenme: 2021.04.11 23:50 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan ikramiye müjdesini vermişti: Zam olacak mı?
07:48 Memur ve emekli maaşlarına yapılan zam yeterli mi? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Memur ve emekli maaşlarına yapılan zam yeterli mi? (ÖZEL HABER)

2018 yılında hayata geçirilen bayram ikramiyesi, emekliler için ek gelir oldu. Geçtiğimiz 3 yıl boyunca Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde 1.000'er lira ikramiye alan emekliler, gözünü bu yılın ödemelerine çevirdi. Ramazan Bayramı ikramiyesi heyecanla beklenirken, tutarda artış da Erdoğan'ın "Yaklaşık 3 yıl önce emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü vermiş, bu uygulamayı hemen başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasında gerçekleştireceğiz" sözleriyle gündeme geldi..

ERDOĞAN'DAN EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK Üyelerini Kabulünde konuşma yaptı. Erdoğan, 'Yaklaşık 3 yıl önce emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü vermiş ve bu uygulamayı hemen başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasına doğru gerçekleştireceğiz.' dedi.

NASIL DEĞİŞECEK?

Sabah'ın haberine göre, ikramiye tutarı Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık enflasyon oranında artacak. Ocak'ta bir önceki 6 aylık enflasyon yüzde 8.36 olarak gerçekleşmişti. Buna göre; ikramiye bin liradan bin 83 lira 60 kuruşa çıkacak. Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak emeklileri bin 83 lira ödenecek. Temmuz'da da bir önceki 6 aylık enflasyon oranında artış yapılarak Kurban Bayramı ikramiyesi verilecek. İkramiye artışından sadece emekliler değil, kapsamdaki dul ve yetimler de yararlanacak.

İŞTE OLASI YENİ ZAM İKRAMİYELERİ:

İkramiye Mevcut % 8.36 zamlı

Emekli 1.000 TL 1.083,60 TL

Ölüm aylığı (% 75) 750 TL 812,70 TL

Ölüm aylığı (% 50) 500 TL 541,80 TL

Ölüm aylığı (% 25) 250 TL 270,90 TL

KURBAN BAYRAMI ZAMMI

Kurban bayramı zammı Ocak-Temmuz 2021 arası enflasyon farkına bakılarak yapılacak böylece toplam zam yüzde 15'i geçecek

GEÇMİŞ YILLARDAKİ EMEKLİ MAAŞI ZAM ORANLARI:

Geçmiş yıllardaki emekli maaşına yapılan zam oranları da yapılacak olursa bu kez ikramiye 1.545 liraya çıkacak.

TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ BAŞKANI'NDAN TEŞEKKÜR

Öte yandan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, bayram ikramiyelerine enflasyon oranında artış yapılacak olmasından dolayı bütün emekliler adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Bayram ikramiyelerine enflasyon oranında yapılacak artışın geçmişe dönük işletilmesini talep eden Ergün, "İkramiyenin ödenmeye başlandığı tarihten itibaren emekli aylıklarına altı ayda bir yapılan zam ikramiyelere de uygulanmalı. 2021'in birinci altı ayında bayramlar öncesinde ödenecek ikramiye 1.545 liraya yükseltilmelidir." dedi.  Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ülkemizin imkanlarının gelişmesine paralel olarak, emeklilerimizin şartlarını daha da iyileştirmeye hazırlanıyoruz." ifadelerinin de kendileri heyecanlandırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Emekli kendisine uzatılan eli geri çevirmeyen, kendisi için yapılanları da yapılmayanları da unutmayan, bu toplumun kıymetli büyükleri, ana ve babalarıdır. Olgun insanlar topluluğudur. Bize yapılanları aynıyla veya misliyle yanıtlarız."

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2021.04.11 23:15 - Son Güncellenme: 2021.04.11 23:50 - HABER MERKEZİ
A