Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sultanahmet açıklaması: 'Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 8. Büyükelçiler Konferansı'nda, Sultanahmet'teki patlamayla ilgili olarak, "Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu belirlenen olayı kınıyorum" dedi.
2016.01.12 13:44 - Son Güncellenme: 2016.01.12 13:52 - Güncel - HABER MERKEZİ

İLGİLİ VİDEO
Sultanahmet'ten sıcak görüntüler!

İLGİLİ VİDEO
Sultanahmet Meydanı'nda patlama -4
İstanbul'daki bombalı saldırının Suriye kökenli bir canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmiş, 15 kişi de yaralanmıştı...
Açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.
Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Erdoğan, "İstanbul'da Sultanahmet Meydan'ında meydana gelen ve Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınadığımı belirtmek istiyorum" dedi.
Saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, "Bunlar yerli, yabancı. Yarım saat, bir saat içinde açıklanacak. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum" diye konuştu.
"Bu hadise, bir kez daha terör karşısında tek yürek olmamız gerektiğiniz göstermiştir" diyen Erdoğan, halen devam eden konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye'nin kararlı ve ilkeli duruşu devam edecektir. Bizim için adı veya kısaltması ne olursa olsun, birbirlerinden farkları yoktur. Bu bölgede faaliyet gösteren tüm terör örgütlerinin ilk hedefi Türkiye'dir. Çünkü Türkiye bunların hepsiyle aynı kararlılıkla mücadele yürütmektedir.
Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere terör örgütü ve müzahir kuruluşlarının etkinliği olan yerlerde, biz de devlet olarak çok daha güçlü bir çalışma ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Meydanı terör örgütüne, bölücülere, yıkıcılara bırakmamalıyız.
Bugün Türkiye'nin sorunu dünyada pek çok ülkenin de bizar olduğu terör sorunudur, Kürt sorunu değilidir. Kendimizi aldatmayalım. Bunu çok iyi anlatmamız lazım. Ama bu aydın müsveddeleri, ne yazık ki kalkıp devletin bir katliam yaptığından bahsediyor. Ey aydın müsveddeleri siz karanlıksınız, karanlık. Aydın falan değilsiniz. Sizler ne Güneydoğu'yu, ne Doğu'yu buraların adresini bilemeyecek kadar karanlıksınız ve cahilsiniz. Ama oraları bizler kendi evimizin yolu, adresi gibi çok iyi biliriz.
Terör örgütünün eylemleri yüzünden bölgede yaşayan milyonlarca vatandaşımızın hak ve özgürlükleri ihlal ediliyor ama bu ihlali yapan devlet değil, terör örgütünün ta kendisidir.
Türkiye'nin Kürt vatandaşlarıyla hiçbir sorunu yoktur. Yani, Türkiye'de 'Kürt sorunu' diye bir mesele yoktur. Her kesim gibi Kürt kardeşlerimizin kendilerine, yaşadıkları yerlere mahsus sıkıntıları olabilir. Bunları oturur, kendileriyle konuşur, çözeriz.
Yabancı akademisyenleri Türkiye'ye davet ediyorum. Türkiye'deki sorunlar devlet tarafından hukukun çiğnenmesi mi, terör örgütü tarafından hakların çiğnenmesi mi, görsünler.
Ülkemize gelsinler, bölgeyi gezdirelim. Türkiye açısından terör meselesi ortadan konuşulacak bir mesele değil. Bölgedeki operasyonlar Kürt kardeşlerimizin geleceğini garanti altına almaya yönelik. Kendilerine akademisten diyen güruh Türkiye'nin muhatabı değildir. Türkiye son terörist silah bırakana kadar mücadeleyi sürdürecektir."

İLGİLİ GALERİ
İstanbul Sultanahmet'te patlama! (+18)
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:12
-
04:36
-
00:27
-
05:44
-
01:46
En Çok Okunanlar
- Bursa'da benzinle sobayı harlamak isterken...
- Dönerciden skandal hareket! O görüntüsü...
- Korkunç olay! " Necla teyzeyi diri diri...
- Bursa'daki ünlü restoranda mide bulandıran...
- Kayseri'den Bursa'ya geliyordu: Herkes onu...
- Santorini artık depremi bekliyor:...
- Bahçeli'nin sağlık durumu nasıl? İşte son...
- Katliam gibi kaza! Otobüs uçuruma...
- NASA'dan korkutan açıklama: Çarpma...
- Kazada hurdaya dönen otomobilin sürücüsü...
- Zamlı bayram ikramiyesi ne kadar olacak?
- Bursa'da kadınlara özel kahvehane
- Tatlı su krizi kapıda
- 45 günde 6 kez yakalandı, hepsi iade...
- 3 bin 500 yıl öncesine ait firavun mezarı...