Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan restoran ve kafeler için flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan restoran ve kafeler için flaş açıklama

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Lokanta, restoran, kafe gibi yerlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlalanan, 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan işletmelere destek ödemesi yapacağız. 2020 yılında cirosu yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelerimize 2000 liradan az ve 40 bin liradan fazla olmamak üzere destek ödemesi yapacağız." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kısıtlamalar ne zaman kalkar?" sorusuna, "Kabine toplantısından sonra varsa öyle bir şey açıklarız." yanıtını verdi.

2021.01.27 12:07 - Son Güncellenme: 2021.01.27 14:22 - Siyaset
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan restoran ve kafeler için flaş açıklama
08:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 milyon doz aşı gelecek

İLGİLİ VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 milyon doz aşı gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

Salgın sebebiyle ara verdiğimiz il kongrelerimize 13 Ocak'ta yeniden başladık. Biraz sonra canlı bağlantıyla katılacağımız kongrelerimizle, iki haftada 27 kongremizi tamamlamış oluyoruz. Toplamda da 47 il kongresine ulaştık.

Son bir ayda, salgın şartlarına rağmen ülkemize kazandırdıklarımız bile başarı hikayemize örnek teşkil edecektir. Dün Elazığ'da deprem konutlarının anahtar teslim törenine katıldım. Bir yılın ardından konutların önemli bölümünü sahiplerine teslim ettik. Yaz aylarına kadar Elazığ'da 20 bin, Malatya'da 6 bin konutu hak sahiplerine vermiş olacağız. Geçen cumartesi günü İstanbul Fırkateyni Denize İniş töreninde denizciliğimiz için bir dönüm noktası olan iki büyük projenin heyecanına ortak oldum. Aynı gün, Diyarbakır'da Silvan, Başlar, Ergani Barajı açılış törenlerini gerçekleştirdik. 

"SEÇİM GÜNÜ BU KARNE ÖNÜMÜZE OY ORANI OLACAK GELECEK"

Her günümüzü ülkemiz ve milletimiz için dolu dolu geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Milletine karşı sorumluluk hisseden herkesten tek beklentimiz üzerine düşen görevi hakkıyla ifa etmesidir. Partimizde görev üstlenen tüm kardeşlerimizden de aynı hassasiyeti bekliyoruz. Milletimiz her birimizi teker teker takip ediyor ve karnemizi dolduruyor. Seçim günü bu karne önümüze oy oranı olarak gelecek. AK Parti grubu, MHP ile birlikte Meclis'in lokomotifidir. Türkiye'nin önünde hepimiz için yapılacak çok iş var. Yürütmede bizim, yasamada sizlerin yapması gerekenler var. Yargının üzerine düşen görevler var. Bunlar sayesinde ülkemizi güven ikliminde hedeflerine doğru yöneltebiliriz. 

REFORM PAKETLERİ

Yakında hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz yeni reform paketlerini Meclisimizin takdirine sunmaya başlayacağız. Sizlerden şimdiden sıkı bir çalışma dönemine hazır olmanızı istiyorum. 

Yoldaşları şaibeli hiçbir yapı milletimizden iktidar vizesi alamaz. Bizler tüm şeffaflığımızla milletimizin huzurundayız. 2023 seçimlerinde bir kez daha zaferle çıkarak büyük ve güçlü Türkiye'yi inşada yeni bir safhaya getireceğiz. 

 CHP yöneticileri kendi içlerinde yaşanan taciz, tecavüz, hırsızlık skandallarının üzerini örtmek için bize ve milletimize hakaretlerinin dozunu artırmaya başladı. Yalan olduğu ortaya konmuş konuları arlanmadan tekrarlayanlara pişkin denmez de ne denir? Önlerine geleni tek adamlıkla suçlayanların kendi partilerinde oynadıkları tek adamcağız rolünü tebessümle seyrediyoruz. Bir de halkçılık diyerek bizi saraylarda sefa sürenler olarak göstermeye çalışmıyorlar mı, orası artık sözün bittiği yer. Bu zatları şimdiye kadar milletin içinde görmedik. Biz hayatımızın her döneminde olduğu gibi bugün de milletimizleyiz. Elazığ'da salgın tedbirlerine riayet ederek milletimizle birlikte olduk. 

"Z KUŞAĞI BUNLARI BİLMİYOR"

Bir tarafta ömründe devletle ilişkisi bir dönem devlet memurluğu yapmaktan ibaret olan bir zatın elindeki kağıtlardaki bilgilerle sergilediği hezeyanlar var. SSK'nın başında bulunmadı mı? Hastanelerde rehin alınan ölülerimiz vardı. Bay Kemal'in dönemi. Z kuşağı bunları bilmiyor. Bunları hatırlatmamız lazım. Ekranları başında bizi izleyen milletime özellikle sesleniyorum. Bunları gençlerimize hatırlatmamız gerekiyor. Bay Kemal SSK'nın başında olduğu dönemlerde ölülerimiz bile rehin alınıyordu. Şu anda Okmeydanı Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi benim oturduğum semte yakın bir yerdeydi. Okmeydanı SSK Hastanesi'ydi. Bay Kemal SSK'nın başındaydı. Şimdi bizler bir Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Hastanesi ile bunlara ders veriyoruz ama bunlarda ders alacak kabiliyet yok. 

MİLİTAN TARTIŞMASI: MİLLETİMİZ İLK SEÇİMDE BUNLARA BİR GÜZELLİK YAPACAKTIR

Bu ara bir 'militan' lafıdır tutturdular. Bunlara göre, Cumhurbaşkanı, bakanlar, Cumhur İttifakı ve AK Parti tepeden tırnağa militan. Hakimler savcılar, valiler kaymakamlar, tüm askerler, diplomatlar militan. Polisler ve öğretmenler başta olmak üzere memurların hepsi zaten militanın önde gideni. Peki, kendileri ne? Terör örgütü mensuplarına 'arkadaşlar' demek bunların meşrebinde militanlık değil. Bizim üzüntümüz milletimizin sürekli bu hezeyanlara maruz kalıyor olması.

MUHALEFETİN 'ERKEN SEÇİM' ÇAĞRILARINA YANIT

Nice imtihanları başarıyla atlatan milletimiz elbette ilk seçimde bunlara da bir güzellik yapacaktır. Yatıp kalkıp erken seçim diyorlar ya, zannediyorlar ki oradan bir şey toparlarız. Size oradan ekmek yok, sabrın varsa, haziran 2023'e kadar kapıda bekleyeceksin. Bizim daha yapacak çok işimiz var. 

"MİLİTAN HAKARETİNE MARUZ KALANLARIN DAVA AÇMA ZAMANI GELMİŞTİR"

İçişleri Bakanımızın da ifade ettiği gibi bence bu ülkenin yargısı var ve kendilerine militan diye hakaret eden bu zata bütün bu hakarete muhatap olanların dava açma zamanı gelmiştir, geçiyor. Herkes davasını açmalı. Bu memleket öyle sahipsiz değil. Gereği yapılmalıdır. Milletimiz mahalle yaparken kendi kısır hesaplarının peşinde koşanların defterini kökten düreyene kadar biz de bu mücadelemizi sürdüreceğiz. 

İŞLETMELERE KORONAVİRÜS DESTEKLERİ

10 milyon doz aşıyı ülkemize getirttik. Geliştiğini söyleyen birçok ülkeler aşı bulamıyor. 50 milyon dozun 10 milyonunu tedarik etmiş vaziyetteyiz. En kısa sürede hedef kitlenin tamamına ulaşacaktır. Tedbirlerden etkilenen kesimlere yönelik destek programlarımızı hem genişletiyor hem de sürelerini uzatıyoruz. Esnaflarımızı bugüne kadar yalnız bırakmadık. Bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Doğrudan esnaf ve kira desteği ödemeleri kapsamında, 3 ay süre ile aylık 1000 lira esnaf desteği, büyükşehirlerde 750 lira, diğer illerde 500 lira kira desteği yapmaya devam edeceğiz. Faaliyetlerine ara verilen mükelleflerimizin vergilerini erteledik. Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin, bu yılın ilk 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitlerinin ertelendiğini açıkladık. Lokanta, restoran, kafe gibi yerlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlalanan, 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan işletmelere destek ödemesi yapacağız. 2020 yılında cirosu yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelerimize 2000 liradan az ve 40 bin liradan fazla olmamak üzere destek ödemesi yapacağız. 

Yerli aşı çalışmalarımızı yakından takip ediyoruz. Dün de MYK'da reform konusunu tartışmaya açtık. Yakında kapsamlı reform teklifimizi kamuoyunun takdirine sunacağız. Her alanda milletimizi yeni hizmetlerle buluşturmayı sürdüreceğiz. 

KISITLAMALAR

Erdoğan, TBMM'de yaptığı grup konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, kısıtlamalarla ilgili kabine toplantısını işaret etti. Erdoğan, "Kabine toplantısından sonra varsa böyle bir durum açıklarız" ifadesini kullandı. Kabine toplantısında bu konunun ele alınacağının sinyalini vermiş oldu.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.01.27 12:07 - Son Güncellenme: 2021.01.27 14:22 - Ali Yaşar
A