Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada kısıtlamaların kademeli olarak azaltılacağını söyledi. Erdoğan ayrıca aşılama çalışmalarının perşembe ya da cuma başlayacağını açıkladı.

2021.01.11 19:24 - Son Güncellenme: 2021.01.11 21:37 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
10:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

İLGİLİ VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başlıkları: 

'TÜRKİYE EKONOMİSİNİN BÜYÜMESİ GÜCÜMÜZÜN BİR İFADESİDİR' 

İnsanlık olarak 2021 yılını iyi hatıralarla kapatmadık. Geçtiğimiz yılı büyük bedeller ödeyerek geride bıraktık. Geçtiğimiz 18 yılda kurduğumuz alt yapının üstünde hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyorduk. Korona salgınının ülkemize de sıçramasıyla birlikte kendimizi hızla bu yeni döneme hazırladık. Salgın tedbirlerinden etkilenen tüm kesimlere nakdi hibe ve destek programları başlattık. Yılın 2. çeyreğinde ülkemizde derinden hissedildi. Bu dönemde dünyada daha ağır geçerken, Türkiye %9,9 oranında daraldı. Salgının etkilerini azaltmak için önlem ve teşvikler sayesinde ekonomimizin direncini korumayı başardık. 3. çeyrekte 1. önceki çeyreğe göre sanayi üretimimiz %30 oranında arttı. 

Otomobil ve konut piyasalarında Haziran ayıyla birlikte ciddi hareketlilik gerçekleşti. Ekonomimizdeki bu olumlu hava güven endekslerimize de yansıdı. Kapasite kullanım oranımız %76 seviyesine ulaştı. Borsamız, 2020'de yatırımcısına %29 getiri sağlayarak dünya çapında en çok performans gösteren piyasalardan biri oldu. Salgın nedeniyle ihracat pazarlarımızda görülen ciddi daralmalarına rağmen 2020 yılını ihracat açısından iyi tamamladık. Küresel ekonominin %4'ten küçüldüğü tahmin edilen bir dönemde Türkiye ekonomisinin büyümesi gücümüzün bir ifadesidir. Devam eden yatırımlarımızı hızla tamamlayarak, haftada bir açılış töreniyle milletimizin hizmetine sunduk. Sağlıktan haberleşmeye kadar birçok alanda ülkemizin kalkınma kararlılığını ortaya koyduk. 

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA 'SÖZDE CUMHURBAŞKANI' ELEŞTİRİSİ

Bir süredir hiçbir rasyonel temeli olamadan başlatılan, siyasi bir kaos başlatma nedenleridir. Türkiye'nin huzuruna kaçırmaya çalışanların aslında neye cevap verdiklerini iyi biliyoruz. Türkiye, bu ülkede kimin Cumhurbaşkanı seçileceği konusunda milletin temsilcileri yerine vesayetin dayatmasının belirleyici olduğu günleri geride bırakmıştır.  Taciz, tecavüz hırsızlıkları görmezden gelerek orada kalmayı başaran bir siyasi partinin sözde genel başkanının sancısın nedeni budur. Bunlara oy vermeye öğretmen sözde öğretmen, çiftçi sözde çiftçi, hakim sözde hakimdir. Teröriste terörist demekten aciz bu genel başkanı öncelikle CHP seçmenine havale ediyoruz. Terör örgütlerinin ülkemiz içinde yaptığı eylemleri gizli veya açık şekilde destekleyenler Büyük Türkiye'nin inşasını engellemek için çırpınıyorlar. Varlık sebepleri olan sivil toplum örgütlerinin maskeleri birer birer düşenler, paniğe kapılmışlardır. 

'TÜRKİYE'NİN 2023 HEDEFLERİNE ULAŞMASINI ENGELLEYEMEYECEKLER'

Siyasi ve sosyal kaos denemeleriyle huzur kaçırmaya çalışanlar, karşılarında hukuku bulmaya devam edeceklerdir. Bir kez daha inanç ve kararlılıkla diyorum ki; başaramayacaksınız. Milletimiz geçmişte defalarca maruz kaldığı durumu niyetini anladı, deşifre etti. Yasakçılıktan vandallığa kadar eski Türkiye'de bolca sahnelenen senaryoların günümüz Türkiyesi'nde yeri yoktur. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasını engelleyemeyecekler. Ne kadar azgınlaşırlarsa azgınlaşsınlar, ülkemizin yeniden yapılan siyasi ve ekonomik düzende hak ettiği yeri almasına mani olamayacaklar. Ne diyor Mehmet Akif, 'Cehennem olsa göğsümüzde söndürürüz,
bu yol ki hak yoludur dönme bilmeyiz yürürüz' 

KURAKLIK SORUNU 

Dünyamız bir tarafta küresel ısınmanın açtığı sel felaketleriyle diğer tarafta kuraklığın açtığı sıkıntılarla boğuşuyor. Bu yıl mevsim normallerinin altındaki yağışlar ülkemizi ciddi bir kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya bırakmıştır. Yüzyılda bir görülecek böylesine bir kuraklık tehdidi karşısında hep birlikte tedbir almamız gerekiyor. Yer altı barajlarına başlamış vaziyetteyiz. Mevcut kaynakları en iyi kullanmanın asıl yolu tasarruftan geçiyor. Vahşi sulamadan basınçlı sulama sistemine geçerek su kayıplarını azaltacağız. Doğru yöntemler ve bilinçli tüketimle sulamada yüzde 50'nin üzerinde tasarruf elde edebileceğimize inanıyoruz. Sulama yatırımlarının hızla tamamlanması için DSİ'nin bütçesini 2 kattan fazla artırdık. 

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını geriletmeyi başardık. Salgının sağlık sistemimiz üzerindeki yükü de hafifledi. Tüm dünya ile birlikte bu soruna kalıcı bir çare bulana kadar hayatımızı tedbirlerle sürdürmeye mecburuz. Bu tedbirlerin en başında temizlik, maske ve mesafe geliyor.  Kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız. 

AŞI ÇALIŞMALARI

Gelinen aşamada salgınla mücadelede önemli bir husus da aşı çalışmalarıdır. Çin aşısını ülkemize getirmeye başladık. 3 milyon doz aşı ülkemize geldi. Alman aşısında görüşmeler devam ediyor. Rus ve İngiliz menşeili aşıları da takip ediyoruz. Aşının gereken test süreçleri tamamlanır tamamlanmaz gereken önceliğe göre aşı çalışmalarına başlayacağız. Perşembe veya cuma inşallah bu kampanyamız başlamış olacak.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.01.11 19:24 - Son Güncellenme: 2021.01.11 21:37 - HABER MERKEZİ
A