Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda konuştu. Erdoğan, Kanal İstanbul'la ilgili olarak, "Kanalın kazısına da programdaki plana göre başlayacağız" dedi.

2021.10.08 11:34 - Son Güncellenme: 2021.10.08 12:04 - Siyaset
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'na katıldı. Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Atatürk Havalimanımız bundan sonra ulusal ve uluslararası fuar, etkinlik, yarışmalara ev sahipliği yapmayı sürdürecektir. 

Salgın ve iklim değişikliği gibi son dönemde ağır sonuçları ile daha sık yüzleşmeye başladığımız küresel krizler kendi gerçeklerini dayatmaktadır. Bu durum, ulaştırma ve haberleşmede de ciddi değişimlere sebep olmaktadır. İnsanlık tarihi boyunca önemli değişimlerin hemen hepsinin gerisinde iklim değişikliklerinden yeni ulaşım alternatiflerinin ortaya çıkmasına kadar bugün tekrar tartışmaya başladığımız gelişmeler oldu. Dünyanın yeniden köklü bir değişimin eşiğinde olduğunu görüyoruz. 

Tüm dostlarımızı ve kardeşlerimizi büyük atılımda birlikte olmaya davet ediyorum. Geçtiğimiz 19 yılda kurduğumuz güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısı, yeniden inşa sürecine giren küresel yönetim ve ekonomi sisteminde bize büyük avantaj sağlıyor. Türkiye'yi hala eski haliyle hatırlayanlara elimizdeki imkanları göstererek işbirliği fırsatlarını genişletmek istiyoruz. 

(Üretim-lojistik) Mevcut altyapımızı en verimli şekilde kullanarak ve yeni yatırımlarla bunu geliştirerek önümüzdeki fırsatları değerlendirmekte kararlıyız. 

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Deniz taşımacılığında en büyük projemiz Kanal İstanbul. İstanbul Boğazı'nın trafiği taşıyamaz hale geldiği, kıyılarımızın tehdit altında olduğu gerçeği bizi böyle bir alternatif arayışına yönlendirmiştir. Gereken hazırlıklar yapılmış, fiilen uygulanma aşamasına gelmiştir. Sazlıdere Köprüsü, Kanal İstanbul'un ilk somut adımıdır. Bunu Halkalı-Kapıkule Demiryolu Köprüsü izlemiştir. Kanalın kazısına da programdaki plana göre başlayacağız. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.10.08 11:34 - Son Güncellenme: 2021.10.08 12:04 - Sevcan Sarıkaya
A