Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'deki olaylara ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'deki olaylara ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolarla ilgili, "Ben öğrencilerle niye görüşeyim. Öğrenciler bir defa bu işin içinde değil. Bu işin içinde olan teröristler var." dedi. ABD'deki olaylara da değinen Erdoğan, "ABD tarihinde olmamış bir vaka. Lafa geldiğinde demokrasi beşiği diye ifade edilen bu süreç tüm insanlığı şoke etmiştir, şaşırtmıştır." ifadelerini kullandı.

2021.01.08 13:54 - Son Güncellenme: 2021.01.08 16:41 - Siyaset
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'deki olaylara ilişkin açıklama
06:17 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben öğrencilerle niye görüşeyim?

İLGİLİ VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben öğrencilerle niye görüşeyim?

35:08 Boğaziçi'nde neler oluyor? Üniversitelerdeki son durum

İLGİLİ VİDEO

Boğaziçi'nde neler oluyor? Üniversitelerdeki son durum

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bizleri de aynı şekilde şaşırtmıştır. 15 Temmuz'da tamamıyla sessiz kalan, farklı mesajlar yayınlayan ABD ve medyası, Gezi olaylarında ABD'nin medyasının biz siyasilere ne gibi açıklamaları olmuştur. Demokrasi için yüz karası olduğunu görüyoruz. Temennimiz odur ki sakin bir şekilde devir teslim olacaktır. 

BOĞAZİÇİ'NDEKİ REKTÖR PROTESTOLARI

Ben öğrencilerle niye görüşeyim. Öğrenciler bir defa bu işin içinde değil. Bu işin içinde olan teröristler var. Öğrencilikle alakası olmayan, CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada. Zaten kendisi bir DHKP-C militanıdır. Onlar öğrenci değil, yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektörü vardır. Yasalar neye amirse ve Melih bey de buna göre atanmıştır. Biz de YÖK'ün şahsıma teklif ettiği isimler içerisinden bana yasaların vermiş olduğu yetkiden hareketle Melih beyi rektör olarak seçtik. Çok başarılı olacağına inanıyorum. 

KORONAVİRÜS SALGINI

Bizim şu anda üç kaynağımız var. Çin, Almanya ve yerli. Şu anda Çin'den ilk parti 3 milyon olarak geldi, bu 50 milyona kadar çıkacak. Bir o kadar da Almanya gelecek. Bu konuda Uğur bey ve eşi ile gerekli görüşmeleri Sağlık Bakanımız da yapıyor. Şu anda aşılar belli bir takvim içinde, Sağlık Bakanlığımız çalışmalarını sürdürecek. Bazı çevrelerin aleyhte kampanyaları var. Benim milletim inanıyorum ki bunlara prim vermeyecektir. Burada insanımızın sağlığı söz konusudur. Bu kadar hastanelerimizde tedbirlerimiz var, fiziki imkanlar, doktorlarımız, bunlarla beraber doktorlarımızın içinden de ölenler oldu, hastalananlar oldu. Bütün tedbirleri alacağız. Neticesine de katlanacağız. Burada her şey söz konusu. Covid vakası sıradan bir vaka değil. Adeta asrın vebası. Bizim elimizden ne geliyorsa bunu yapmaya mecburuz. Biz de tüm ülkeler neyi yapıyorsa biz de onu yapıyoruz. Yarın ben niye şunu yapmadım dememeliyim devlet başkanı olarak. 

BAHÇELİ VE ASİLTÜRK ZİYARETLERİ

Sayın Bahçeli ile yaptığımız görüşme zaten mutat. Zaman zaman sayın Bahçeli'nin bizi ziyaretleri oluyor zaman zaman benim ziyaretlerim oluyor. Ülkemizin gerek dünyadaki ikili ilişkileri, bölgedeki faaliyetler, terörle müdadele, bunları görüşüyoruz. Kendileri de kabinemize, şu anda hükümetimizin çalışmalarına yönelik sürekli başarı temennilerini söylüyor. Bundan sonra da neler yapabiliriz, bu konuda Cumhur İttifakı'nın güçlenerek devamı için birliğimizi sürekli teyit ediyoruz. 

Sayın Asiltürk, geçmişte beraber olduğumuz, benim bir büyüğümdü. Bu ziyaretim hem bir nezaket hem de ittifak meselesinde bir seçim ittifakı mı olur, geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken, terörle mücadelede her türlü desteğin yanımızda olması lazım. Biz bir yalnızlığı hissetmememiz lazım. Buna benzer görüşmeleri bundan sonra da yapmayı planlıyorum, yapacağım. 

KÖRFEZ'DEKİ GELİŞMELER

Ambargonun kaldırılması çok önemli olmuştur. Bizim de Körfez işbirliği içinde belli bir konumumuz var. Bunun yeniden ihdas edilmesi, yerini alması da ayrıca bu Körfez işbirliğini güçlü hale getirecektir. 

BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMALARI

Şu anda başörtü ile ilgili konuda anayasal konuda sıkıntı yok. Başörtüsüne karşı çıkanlar anayasada bihaber. Bizim hanım kardeşlerimiz başını örtmek suretiyle devletin hemen hemen her kademesinde görev almaya başladı. Bugün bir hakim, savcı, Danıştay üyesi olabiliyorsa kardeşlerimiz, tarih olan dönemler vardı, bunlar aşıldı. CHP'li zat kalkıp böyle bir kara verici olursa güvenemem gibi saçmasapan açıklama yapıyor. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.01.08 13:54 - Son Güncellenme: 2021.01.08 16:41 - Ali Yaşar
A