Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz, Sağlık Bakanlığımızın da adımlarıyla tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız." dedi. Erdoğan, Kanal İstanbul'la ilgili de konuştu.

2020.11.27 13:31 - Son Güncellenme: 2020.11.27 14:30 - Siyaset
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı konuştu
03:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı konuştu

İLGİLİ VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı konuştu

02:18 Bursa'da 65 yaş üstü kurallara uymuyor

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da 65 yaş üstü kurallara uymuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında soruları yanıtladı. Erdoğan, koronavirüs salgınında artan vakalarla ilgili alınan tedbirlere ilişkin soruya verdiği yanıtta, ek tedbirlerin alınacağının mesajını verdi. Erdoğan, "Sağlık Bakanlığımızın da adımlarıyla tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız" dedi.

Kanal İstanbul'la ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Kanal İstanbul projesiyle ilgili de yoğun bir şekilde talepler artıyor. Yerli ve küresel. Bunlar var. Şu an itibarıyla bizim yatırımlarımızda durma söz konusu değil. Projenin mimari, teknik boyutları hazır" diye konuştu. 

VATANDAŞLARA 'KORONAVİRÜS' UYARISI

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bilim Kurulu her türlü çalışmayı yürütüyor. Burada vatandaşlarımızın hassasiyeti önemli. Birçok tedbir açıklamamıza rağmen vatandaşlarımızın kapalı mekanlarda dikkat etmediği, sigara içmeye varıncaya kadar bunları yaptıklarını görüyoruz. Maske takmadıklarını görüyoruz. Buna dikkat edilmediği sürece bunun artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor. Biz, Sağlık Bakanlığımızın da adımlarıyla tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız. Fiziki altyapı olarak sıkıntımız yok. Şu anda aşı konusu gündemde. Aşıyla alakalı olarak da kendi faaliyetlerimiz ilerliyor. Bu arada, Rusya, Çin, Almanya çalışmalar ilerliyor. Aşı ithalatı konusunda Rusya ve Çin'le görüşmeler sürüyor. 

VARLIK FONU TOPLANTISI

Varlık Fonu'nun resmen başkanı benim. Bizim daha önce belli periyotlarla aldığımız kararlar bundan sonraki süreçte de devam ediyor. Bunda fevkalade durum yok. Varlık Fonu'nu küresel anlamda çok daha farklı bir yere oturtmak istiyoruz. Katar Emiri'nin ziyareti atılan bu adımlardan birisidir. Attığımız imzalarla 11 anlaşma imzalandı. Bunların içinde bazı firmaların kendi hisselerini satışlarından tutun da farklı ülkelerdeki şirketlerin hisselerini satın almaya kadar adımlar var.

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI: YERLİ VE KÜRESEL YOĞUN TALEP VAR

Kanal İstanbul projesiyle ilgili de yoğun bir şekilde talepler artıyor. Yerli ve küresel. Bunlar var. Şu an itibarıyla bizim yatırımlarımızda durma söz konusu değil. Projenin mimari, teknik boyutları hazır. Ulaştırma Bakanlığımız ve Çevre ve Şehicilik Bakanlığımızla birlikte proje yürütülüyor. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2020.11.27 13:31 - Son Güncellenme: 2020.11.27 14:30 - Ali Yaşar
A