Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklarımızı okullardan bırakma lüksümüz kalmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklarımızı okullardan bırakma lüksümüz kalmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 2021 yılı Öğretmen Atama Töreni'nde açıklama yaptı. Erdoğan, "Şu salgın döneminde çocuklarımız, bir buçuk yıldır okullarda akranları ve öğretmenleriyle birlikte olamadılar. Çocuklarımızı okullardan bırakma lüksümüz kalmadı. Çocuklarımızı akranlarıyla birlikte en iyi eğitimi öğretimi vermekte kararlıyız" ifadelerini kullandı.

2021.09.03 11:40 - Son Güncellenme: 2021.09.03 12:12 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklarımızı okullardan bırakma lüksümüz kalmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarının ilan edileceği törene katıldı. Erdoğan, törende önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Milli Eğitim Bakanlığımızın değerli çalışanları, saygıdeğer öğretmen adayları sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum. 20 bin öğretmen adayımızı şimdiden tebrik ediyorum. Ülkemizde 2002 yılında 500 bin civarında öğretmenimiz vardı. Şimdi bu sayı bin 500'lere dayandı.

Ortlama sınıf mevcudumuz 22 ile OECD ortalaması civarında. Okullarımızın ve sınıflarımızın öğrenci mevcutlarını azalttık.

Öğretmen başında düşen öğrenci sayısı ilkokullarda 16, ortaokullarda 16, liselerde 12 civarında.

Avrupa'da öğretmenlerin yaklaşık yarısı işlerinde stres yaşarken bu oran Türkiye'de yüzde 20 civarında.

Artık çocuklarımız okula geldiklerinde sıralarında kitaplarını ücretsiz bir şekilde buluyorlar. Okullarımızın alt yapısını güçlendirmeyi sürdürüyoruz. 

"OKULLARIMIZI AÇIK TUTMAKTA KARARLIYIZ"

Bundan sonra odaklanmamız gereken nokta eğitim kalitesini artırmaktır. Eğitimin içeriğini geliştirmek gerekiyor. Çocuklarımız her şey gibi eğitimin de en iyisine layıktır. 

Şu salgın döneminde çocuklarımız, bir buçuk yıldır okullarda akranları ve öğretmenleriyle birlikte olamadılar. Okullarımızı açık tutmakta, çocuklarımızı akranlarıyla birlikte en iyi eğitim öğretimi vermekte kararlıyız. Gerekli her türlü tedbiri alarak çocuklarımızı pazartesi günü okullarıyla buluşturuyoruz. 

Salgın halen devam ediyor ama artık çocuklarımızı okullarından uzak bırakma lüksümüz de kalmadı. İnşallah okullarımızı tam zamanlı olarak açık tutarak öğretim yılını tamamlayacağız.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.09.03 11:40 - Son Güncellenme: 2021.09.03 12:12 - HABER MERKEZİ
A