CrowdStrike krizi kısmen çözüldü!
Bilgi teknoloji firması Crowdstrike, Microsoft'un Windows işletim sisteminde Falcon sensörüyle ilgili çökme raporlarından haberdar olduğunu belirten bir telefon mesajı yayınladı.
2024.07.19 17:34 - Son Güncellenme: 2024.07.19 17:34 - Güncel - NTV
CrowdStrike CEO'su George Kurtz, "Crowdstrike, Windows ana bilgisayarları için tek bir içerik güncellemesinde bulunan bir kusurdan etkilenen müşterilerle aktif olarak çalışmaktadır. Mac ve Linux ana bilgisayarları etkilenmemiştir. Bu bir güvenlik olayı ya da siber saldırı değildir."
Sorunun tespit edilip izole edildiğini ve bir düzeltme yapıldığını belirtti.
Kurtz, "Müşterilerimizi en son güncellemeler için destek portalına yönlendiriyoruz ve web sitemizde eksiksiz ve sürekli güncellemeler sağlamaya devam edeceğiz. Ayrıca kuruluşların Crowdstrike temsilcileriyle resmi kanallar aracılığıyla iletişim kurduklarından emin olmalarını öneriyoruz. Ekibimiz Crowdstrike müşterilerinin güvenliğini ve istikrarını sağlamak için tamamen seferber olmuş durumda" diye konuştu.
"BAZI SİSTEMLERİN DÜZELMESİ ZAMAN ALABİLİR"
Kurtz daha sonra Amerikan NBC kanalına konuştu ve kesinti için özür diledi.
"Sorun çözüldü, tüm müşterilerimizle sistemlerini geri getirmek için çalışıyoruz" diyen yönetici, güncellemedeki hatadan yalnızca Microsoft işletim sisteminin etkilendiğini belirterek, "Birçok müşteri, sistemini yeniden başlatıyor, bazı sistemlerin düzelmesi biraz zaman alabilir" açıklamasını yaptı.