"Çözüm süreci AK Parti'nin kurulmasıyla başladı"

"Çözüm süreci AK Parti'nin kurulmasıyla başladı"

Beşir Atalay, çözüm sürecini 11 yıl önce AK Parti'yi kurarak başlattıklarını söyledi.

2013.05.02 14:42 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:43 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
"Çözüm süreci AK Parti'nin kurulmasıyla başladı"

Atalay, " Bugünlerde çözüm süreci çalışmamız var. 11 yıl önce başlattığımız çalışmanın yeni bir evresidir. 11 yıl önce AK Parti kurulurken programına bakarsanız bugün yaptıklarımızı ana hatlarıyla görürsünüz " dedi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

İstanbul Üniversitesi'nde gerçekleştirilen konferans için geniş güvenlik önlemleri alındı. Salon içinde korumalar şemsiyelerle nöbet tuttu. Ancak korkulan olmadı, konferansa öğrenci katılımı sınırlı kalırken, içeride ve dışarıda protesto gösterisi yapılmadı.

AK PARTİ'NİN BAŞARI SIRRI

Bütün AK Parti hükümetlerinde görev aldığını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay parti olarak başarılarının sırrını anlattı. Atalay aldıkları tüm kararları halkın nabzını tutarak aldıklarını söyleyerek şöyle konuştu: Her icraatımızı mutlaka topluma kontrol ettiririz. Mutlaka kamuoyu araştırması yaparız. Olup bitenlerle ilgili vatandaşların bilgisini alırız. Vatandaşımızın nabzını iyi tutarız.Sosyal Bilimlerle ülke yönetiminin irtibatını örneklemek için söylüyorum. Bizim mutfağımız çok zengindir. Bizim mutfağımızda çok çalışılır. Ben kendi bürokratlarımdan çok çalışırım. Bizde strateji çok önemlidir. Strateji iyi kurulmadan asla günlük siyasete girmeyiz. Bizim temel icraatımız köklü belirlenmiş stratejilerimizdir.

DEVLET DEĞİŞTİ

AK Parti olarak devleti değiştirdiklerini söyleyen Atalay, "11 yılda o kadar büyük değişiklikler oldu ki, Türkiye'de devlet değişti. Özgürlük alanları genişledi" dedi.

Türkiye'nin büyüdüğünü ve konuşulmayan, tartışılmayan hiç bir sorununun kalmadığını ve bütün tabuların yıkıldığını söyleyen Atalay, konuşmasının devamında üniversiteleri eleştirdi. "Bu değişimde üniversitelerin rolü ne kadardır ? " diye soran Atalay,"Ben bunu sınırlı görüyorum. Yeterli görmüyorum. Hükümet olarak yaptık. Akademinin rolü olmamıştır. Hatta bazı statükocu refklesler ortaya koymuşlardır. Onu da biliyoruz" diye konuştu.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.05.02 14:42 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:43 - HABER MERKEZİ
A