Covid hastası babasına refakatçi ararken dolandırıldı

Covid hastası babasına refakatçi ararken dolandırıldı

Aydın'da bir vatandaş corona virüse yakalanan babasına refakatçi olması için anlaştığı kişi tarafından dolandırıldı.

2020.12.30 08:07 - Son Güncellenme: 2020.12.30 08:07 - Güncel
A
Covid hastası babasına refakatçi ararken dolandırıldı

Aydın'da bir kişi, corona virüs hastası babası için refekatçi ararken dolandırıldı.

Kuşadası'nda yaşayan evli ve 3 çocuk annesi Özlem Batmaz'ın babası Sait Batmaz (70), geçen 9 Kasım'da yüksek ateş şikayetiyle ambulansla İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı.

Corona virüs belirtileri gösteren Sait Batmaz, Covid-19 testi pozitif çıkınca hastanede tedaviye alındı. Batmaz ile önce eşi ve torunu ilgilenmeye başladı.

Ancak, kronik rahatsızlığı bulunan Özlem Batmaz'ın oğlu ve annesi de bir süre sonra corona virüse yakalandı. Bunun üzerine emekli sigortacı olan Özlem Batmaz, babası için refakatçi aramaya başladı. Refakatçi bulmak için sosyal medyada araştırma yapan Özlem Batmaz, Facebook'taki bir internet adresinde kendisini hasta bakıcı olarak tanıtan Evren D.'nin telefon numarasına ulaştı.

15 GÜN İÇİN 3 BİN 500 LİRA

Evren D. ile WhatsApp üzerinden konuşan Batmaz, babasına hastanede 15 gün refakatçilik yapması için 3 bin 500 TL'ye anlaştı. Evren D., Özlem Batmaz'dan banka hesabına hastaneye ulaşımı için bir miktar para göndermesini istedi.

Batmaz, Evren D.'nin istediği üzerine 100 TL parayı hesap numarasına gönderdi. Evren D. bir süre sonra ise Özlem Batmaz'a kendisiyle çalışmak istemediğini, aldığı parayı iade edeceğini söyleyip, ortadan kayboldu. Ancak, sonrasında aldığı parayı iade etmedi.

"İNSANLIK AYIBI"

Yaşadıkları nedeniyle çok üzüldüğünü belirten Özlem Batmaz, "Evren D. hala paramı göndermedi. Ayrıca beni kendisiyle iletişime geçtiğim mecralarda da engelledi. Ben açıkça dolandırıldığımı düşünüyorum. Aynı şeyler başkalarının da başına gelmemesi için yaşadıklarımı anlatmak istedim. İnsanların hayatlarını kaybettiği böylesine zorlu bir süreçte bana yapılanların insanlık ayıbı olduğun düşünüyorum" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.12.30 08:07 - Son Güncellenme: 2020.12.30 08:07 - Ali Yaşar
A