'Çöpünüz Altın Olacak, Engeller Ortadan Kalkacak'

'Çöpünüz Altın Olacak, Engeller Ortadan Kalkacak'

SAMSUN'un İlkadım İlçe Belediyesi, 2 yıl önce 'Çöpünüz Altın Olsun' kampanyası ile evlerinde çöplerini ayrıştıran vatandaşlara çekilişle çeyrek altın vermeye başladı.

2013.02.21 13:26 - Son Güncellenme: 2013.02.21 13:26 - Yaşam
A
'Çöpünüz Altın Olacak, Engeller Ortadan Kalkacak'

Kampanyayı 'Çöpünüz Altın Olacak, Engeller Ortadan Kalkacak' olarak değiştiren belediye, çeyrek altınların bir kısmıyla her ay bir akülü araba alıınacağını ve çekilişle bir engelliye verileceğini duyurdu.

İlkadım Belediyesi, ilçede oturan vatandaşların çöplerini geri dönüşüme kazandırılacak şekilde ayrıştırarak biriktirmelerini sağlamak amacıyla 2011 yılında 'Çöpünüz Altın Olsun' kampanyası başlattı. Vatandaşlara evlerindeki çöpleri, metal, plastik ve kağıt olmak üzere ayrıştırarak biriktirmeleri halinde karşılığında çeyrek altın verileceği açıklandı. Kampanyaya katılanlar arasında da her ay çekilişle 30 kişiye çeyrek altın dağıtılmaya başlandı. Kampanya kapsamında bugüne kadar toplam 750 kişiye çeyrek altın verildi. Belediye iki yıldır süren kampanyada değişiklik yaparak, kampanyanın adını 'Çöpünüz Altın Olacak, Engeller Ortadan Kalkacak' şeklinde değiştirdi. Kampanyada her ay vatandaşlara çekilişle verilen 30 çeyrek altının bir kısmıyla her ay bir adet akülü araba alınacağı belirtildi. Akülü arabanın ilçedeki engelliler arasında yapılacak çekiliş ile sahibini bulacağı kaydedildi.

İLK UYGULAMA MART'TA

İlkadım Belediye Başkanı MHP'li Necattin Demirtaş, ilçede günde ortalama 300-350 ton çöp toplandığını belirterek, "Geri dönüşebilen atıkların yüzde 30'u ambalaj atıklarının oluşturduğunu düşünürsek diğer kalan kısmı organik atıklar, elektronik atıklar, piller ve yağlar oluşturmaktadır. Bu atıkların geri dönüşümle tekrar kazandırılması mümkün. Bu kapsamda başlattığımız kampanya çok güzel sürdürülürken engelli vatandaşlarımıza da katkıda bulunmak istedik. Akülü araba kazanmak isteyen engellilerin Engelsiz Yaşam Merkezi'ne başvuru evraklarını tamamlayarak kayıt yaptırması yeterli olacak. Bunun dışında başka bir işlem yapmayacak. İlk uygulamayı Mart ayındaki çekilişte başlatacağız" dedi.
 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.02.21 13:26 - Son Güncellenme: 2013.02.21 13:26 - boş7
A