Çöpler koruma altında

Çöpler koruma altında

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediye makine parkına kazandırdıkları çöp transfer aracıyla 10 kamyonun bir seferde taşıyacağı çöpü tek seferde götüreceklerini kaydetti.

2013.04.15 17:51 - Son Güncellenme: 2013.04.15 17:51 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Çöpler koruma altında


Çöp toplamada tasarruflu bir yöntem geliştirdiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "İlçe genelinde toplanan çöplerin, Güzeldere Mahallesi asfalt plentinde kurulan aktarma istasyonunda TIR'lara aktarılarak düzenli depolama istasyonuna götürüleceğini söyledi.

"Satın alınan yeni 2 adet çöp transfer TIR'ıyla çöp toplamadaki maliyetleri azaltacağız" diyen Başkan Demirtaş, "Mevcut çöp kamyonlarımız günde ortalama 300 ton çöp boşaltmak için katı atık istasyonuna 46 sefer yapıyor. 40 ton çöp taşıma kapasitesi olan yeni alınan çöp transfer TIR'ımız ile günlük toplanan çöp miktarını iki aracımız 4 seferde taşıyacak" dedi.
Bir çöp kamyonunun çöp istasyonuna gitmek için günde 45 km yol yaptığını ifade eden Başkan Necattin Demirtaş, "Çöp toplama işinde yakıt ve araç yedek parça yönünden büyük tasarruf edeceğiz. 15 çöp kamyonumuzun her biri günde 45 km yol yaptığına göre toplamda, tüm kamyonlarımız 675 km yol yapmaktadır. Bu da Samsun- Afyon arası karayolu uzaklığına denk gelmektedir. Bu da mali anlamda belediyemize büyük bir yük getirmektedir. Bu yükü azaltarak kaynakları etkin ve verimli kullanma yolunu tercih ettik. Bu sayede çöp araçlarının gereksiz yakıt harcamalarının önüne geçeceğiz. Ayrıca zamandan tasarruf, araçların yıpranması ve yedek parça giderlerinin düşmesi gibi kaynakları da etkin ve verimli kullanmış olacağız" diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.15 17:51 - Son Güncellenme: 2013.04.15 17:51 - HABER MERKEZİ
A