Çocuklar nasıl daha özgüvenli olur?

Çocuklar nasıl daha özgüvenli olur?

Özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmek her aile için büyük bir önem arz eden durumdur. Çocukları yetiştirirken bazı kurallar edinilmesi, özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmek için bir temel oluşturur. Peki, çocuklar nasıl daha özgüvenli olur?

2024.03.12 10:43 - Son Güncellenme: 2024.03.12 10:44 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Çocuklar nasıl daha özgüvenli olur?

Üç çocuk annesi İngiliz yazar Helen Russell, eşinin işi için Danimarka'ya taşındıklarında, bu ülkede çocukların özgüvenlerinin çok yüksek olduğunu gözlemledi. Bunun üzerine bir kitap yazan Russell, özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmenin 6 yolunu şöyle açıkladı:

Peki, çocuklar nasıl daha özgüvenli olur?

 1- DOĞA: Hava nasıl olursa olsun çocuğunuz mutlaka her gün dışarı çıksın. Çünkü doğada zaman geçirmek kişilik gelişimini destekliyor.2- YEMEK: Çocuğun abur cubura alışmaması için elektronik eşyalardan uzak bir şekilde birlikte sofraya oturun ve sağlıklı gıdalar tüketin.

3- OYUN: Oyunlar çocuğun hayal gücünü geliştirir, dünyayı anlamasını sağlar, birlikte oyun oynamanız daha da faydalı.4- ŞARKI: Şarkı söylemek çocuğun da rahatlamasını sağlıyor. Şarkı söylemek birliktelik hissini güçlendiren, stresi azaltan oksitosin hormonunu artırır.

"HER SPOR, HER ÇOCUĞA UYGUN DEĞİL"

5- KONUŞMAK: Çocuklarınızı topluluk önünde konuşmaya teşvik edin. Başkalarına hikayeler anlatmasını, düşüncelerini söylemesini sağlayın. Bu, utangaçlığı ortadan kaldırır, özgüveni yükseltir.

6- FAZLA ÖVMEYİN: Çocuğunuzu gereksiz yere, aşırı övmek onun ruhsal dengesini bozar. Evin her yerine de fotoğrafını asmayın, dengeli olun.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2024.03.12 10:43 - Son Güncellenme: 2024.03.12 10:44 - HABER MERKEZİ
A