Çocuk yuvası boş kalınca kapatıldı
KAHRAMANMARAŞ'ta, 62 kimsesiz çocuğun koruyucu aileye verilmesiyle boşalan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yuvası kapatıldı.
2013.04.18 17:11 - Son Güncellenme: 2013.04.18 17:12 - Yaşam - HABER MERKEZİ
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, birçok ailenin 'koruyucu aile' olmak için sırada beklediğini kaydederek, "62 çocuğumuzu yeni ailelerine kavuşturduk. Artık her birinin yeni bir ailesi ve sıcak bir yuvası var" dedi.
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, koruyucu aile projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yuvası'nda barınan çocukların ailelere verildiğini belirtti. Kocatepe, çocukların ailelere verilmesiyle boşalan Çocuk Yuvası'nın kapatıldığını ifade ederek, "Şimdi her birinin birer anne ve babası var. Onlar da artık aile şefkatinden mahrum kalmayacak. Koruyucu Aile Projesi bizim mevzuatımız içerisinde zaten vardı. Ancak toplum önünde fazla kabul görmedi. Ama Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde yürütülen projeyi çok iyi tanıttık ve Kahramanmaraş bu konuda önder bir il oldu. Bizim gibi 62 çocuğu aileye yerleştirebilen ikinci bir il yok. Müracaatların üçte birini karşılayabildik. Birçok aile de koruyucu aile olabilmek için sırada bekliyor. Bu da Kahramanmaraş insanının vatanseverliğini ve insan sevgisini gösteriyor" diye konuştu.
Kocatepe, koruyucu ailelerin yaptığı başvuruların 3'te birini karşılayabildiklerini ifade ederken, halen koruyucu aile olmak için sırada bekleyenler bulunduğunu kaydetti.