Çocuğunu öldüren anneye müebbet hapis istemi

Çocuğunu öldüren anneye müebbet hapis istemi

Konya'da 3 yaşındaki Fırat Perker'in işkenceyle öldürülmesiyle ilgili yargılanan cinayet şüphelisi 4 çocuk annesine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, sevgilisine ise 'çocuğa eziyet' suçundan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

2013.07.15 15:43 - Son Güncellenme: 2013.07.15 16:54 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Çocuğunu öldüren anneye müebbet hapis istemi


 

Konya'da ikinci eşinden olan oğlu 3 yaşındaki Fırat Peker'i öldürdüğü iddia edilen anne Fadimana T. ile sevgilisi Koray K. hakkında cinayet davasının 11. duruşması yapıldı. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Fadimana T. katılmazken, tutuksuz yargılanan sanık Koray K. ile sanık avukatları hazır bulundu. Mahkemede ilk olarak Fadimana T.'nin cezai ehliyetinin tam olduğu yönündeki adli tıp raporu okundu. Savcı esas hakkındaki mütalaasında, sanık Fadimana T.'nin, eşinin cezaevine girmesinin ardından, çocuklarının velayetini üzerine aldığı, bu süreçte diğer sanık Koray K. ile birlikte yaşamaya başladığını ifade etti. 3 yaşındaki Fırat Perker'in zaman zaman altını kirletmesi nedeniyle anne ve Koray K. tarafından darp edildiğinin belirtildiği mütalaada, "Koray K., çocuğun ölümüyle sonuçlanan tarihe kadar Fırat Perker'in üzerinde sigara söndürmüş, vücuduna kaynar su dökerek eziyet etmiştir. Olay günü, küçük çocuk yine altını kirletmiş ve bu nedenle her iki sanık tarafından da dövülmüştür. Sanıklar arasında bu nedenle tartışma çıkmış, Koray K. evden ayrılıp işyerine gitmiştir. Bir süre sonra evden çıkan Fadimana T. önce diğer sanığın yanına ardından alışverişe gitmiştir. Eve dönen anne, oğlunun kustuğunu ve televizyonun önüne pislemiş olduğunu görünce tokat atmıştır. Çocuğun ağlaması üzerine daha çok sinirlenen Fadimana T., çamaşır makinesinin yanında bulunan tahta saplı nacağı aldı. "Sen geber" diyerek, nacağın sap kısmıyla çocuğa vurdu. Fadimana T., çocuğun kendinden geçmesi üzerine Koray K.'nin yanına gidip durumu anlatmış, birlikte eve dönüp sağlık ekiplerine haber verilmiştir. Hastaneye kaldırılan çocuğun öldüğü anlaşılmıştır" denildi.

Savcı, sanık anneye 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 'çocuğa karşı eziyet' suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istendi. Fadimana T'.nin sevgilisi Koray K.'ye ise 'çocuğa eziyet' suçundan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

FIRAT'IN ÖLÜMÜ İŞKENCEYİ ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Olay, 30 Mayıs 2011 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Şeker Murat Mahallesi Hamzaeli Sokak No: 28'deki evde meydana gelmişti. İki kez evlenip ayrılan ve üçüncü bir kişiyle sevgili hayatı yaşayan 4 çocuk annesi Fadimana T. (33), 112 Acil Servis'i arayarak, "Oğlum sara hastası merdivenlerden düştü nefes almıyor" diyerek yardım istemişti. Çocuğun kaldırıldığı hastanede işkence gördüğü ortaya çıkmıştı. Hastaneye kaldırılan 3 yaşındaki çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, ölen 3 yaşındaki çocuğun vücudundaki yanık ve işkence izlerini fark edince annesi Fadimana T.'yi gözaltına almıştı. Fadimana T. ifadesinde başta balkondan düştü demiş ardından da suçunu itiraf etmişti. Fadimana T. oğlunu ilk eşine benzediği için dövdüğünü, sevgilisinin ise evin içine pislediği için "sıcak suyu çocuğun üzerine dökmüştü" diyerek işkenceyi anlatmıştı. Bu ifadenin ardında anne Fadimana T. ile işkence yaptığı iddia edilen 4 çocuktan birinin babası olan sevgilisi Koray K.'de (24) yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış. Koray K. 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra da tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.15 15:43 - Son Güncellenme: 2013.07.15 16:54 - HABER MERKEZİ
A