Çocuğunu göremeyen baba kendini böyle yakmak istedi

Çocuğunu göremeyen baba kendini böyle yakmak istedi

Adana'da işsiz olduğu için kendisinden ayrılan eşinin 1.5 yaşındaki kızını göstermediğini ileri süren şahıs, parkta üzerine benzin dökerek kendini yakmak istedi. Polis, yaklaşık 30 dakikalık ikna çabasından sonra şahsı ikna etti.

2012.10.13 10:21 - Son Güncellenme: 2012.10.13 11:26 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Çocuğunu göremeyen baba kendini böyle yakmak istedi

Alınan bilgiye göre, 3 yıl önce Veysel Y. (27), Merve Y. (23) ile evlendi. Çiftin bir süre sonra kızları dünyaya geldi. Fabrika işçisi baba Veysel Y., çocuğu dünyaya geldikten bir süre sonra işsiz kaldı. Alkol almaya başlayınca kayınvalidesi kızını ve torununu alarak yaklaşık 6 ay önce kendi evine götürdü. İddiaya göre kayınvalide, damadına kızından boşanması için ısrar etti, aynı zamanda torunun ve kızını da damadına göstermedi. Bunun üzerine Veysel Y. boşanmamak için direndi. Bugün de Veysel Y., kızını ve eşini görmek için kayınvalidesinin evine gitti ancak başaramadı. Bunun üzerine sinirlenen Veysel Y., istasyondan şişeye benzin alarak Merkez Park'a geldi. Burada benzini üzerine döken Veysel Y., cebinden çıkardığı çakmak ile kendini yakmak istedi. Bunun üzerine çevredeki vatandaşlar Veysel Y.'yi ikna etmeye çalışırken diğer vatandaşlar polise ve ambulansa haber verdi. Olay yerine gelen polis, Veysel Y.'nin kendini yakmaması için büyük mücadele etti. Veysel Y., "Ben eşimi çok seviyorum. Ben işsiz kalınca alkol alıyor diye kayınvalidem eşimi ve kızımı benim elimden aldı. Kayınvalidem benim yuvamı yıktı. Ben eşimi çok seviyorum. Doğrudur işsiz kaldım ama ben onların her istediğini yaptım. Beni gezdir dedi gezdirdim. Oturduğumuz evleri beğenmedi sürekli ev değiştirdim. Ben onun her isteğini yaptım ama bir türle kendini beğendiremedim. Olsun ben yine de eşimi çok seviyorum, ondan boşanmayacağım. Bana kızımı göstermiyorlar. Kızım eşim gelmeden buradan gitmem kendimi yakarım" diyerek ağladı.
Bunun üzerine polis Veysel Y.'nin telefonundan eşini arayarak Veysel Y.'nin kendisini yakmak istediğini kızını getirip göstermelerini istedi. Veysel Y.'nin çocuğu ve eşi gelmeyince tekrar arandı. Bu kez telefona Veysel Y.'nin baldızı çıktı. Polis bir süre baldızı ile görüştükten sonra gelmeye ikna edemeyerek telefonu Veysel Y.'ye verdi. Veysel Y. baldızına, "Ben çocuğumu görmek istiyorum onu buraya getirin yoksa kendimi yakarım" dedi ancak baldızı gelmeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Veysel Y. pet şişede kalan benzini de üzerine dökerek kendisini yakacağını söyledi. Polis, "Gel biz seni kayınvalidenin evine götürüp çocuğunu göstereceğiz. Onlar gelmesin biz gideriz bize göstermemezlik yapamazlar" dedi. Bunun üzerine Veysel Y. ikna olarak elindeki çakmağı polise vererek kendini yakmaktan vazgeçti.
Önce polis aracına bindirilen şahıs daha sonra ambulansa alınarak tedavi edilmek üzere hastaneye götürüldü.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.10.13 10:21 - Son Güncellenme: 2012.10.13 11:26 - HABER MERKEZİ
A