CNNTürk'e 'ırk, din, dil ayrımcılığı' cezası

CNNTürk'e 'ırk, din, dil ayrımcılığı' cezası

RTÜK, Pınar Kür'ün "Irk, renk, dil, din, cinsiyet ayrımcılığını teşvik etmeme" ilkesine aykırı konuşması nedeniyle CNNTürk'e ceza verdi

2014.05.05 11:43 - Son Güncellenme: 2014.05.05 11:44 - Medya - HABER MERKEZİ
A
CNNTürk'e 'ırk, din, dil ayrımcılığı' cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular programında Müslümanlara hakaret eden ifadeler kullanması üzerine kanala ceza verdi.

RTÜK 8 Nisan tarihli programda Kür'ün "Başörtülü olmayı gericilik olarak görüyorum" sözlerini "İnsan onuruna ve özel hayata saygılı olma", "Irk, renk, dil, din, cinsiyet ayrımcılığını teşvik etmeme" ilkesine aykırı buldu. Kurul, kanala uyarı cezası verdi.

Pınar Kür, "Memlekette tamanlamıyla özgürlük, düşünce ve ifade özgürlüğü olmadı ki. Kadının burada kabahati bak şimdi, ben öyle başını, şurasını burasını örten kadınlarla tamamen Playboy Dergisi'ne veya şuraya çıplak poz veren kadınlar arasında zihniyet olarak fark görmüyorum" diyerek hakaretlerde bulunmuştu.

Kür'ün ifadeleri birçok kesimden tepki almıştı. 

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2014.05.05 11:43 - Son Güncellenme: 2014.05.05 11:44 - HABER MERKEZİ
A