Çizgi filmde Müslüman düşmanlığı

Çizgi filmde Müslüman düşmanlığı

Medya organlarında sürekli İslam düşmanlığını körükleyen, zihinlere farklı algılar yerleştirmeye çalışan batı medeniyeti, çizgi filmlerinde bile Müslümanları genç kuşağa ve çocuklara yanlış aktarmak için türlü entrikalar çeviriyor.

2013.07.17 18:30 - Son Güncellenme: 2013.07.17 18:30 - Yaşam
A
Çizgi filmde Müslüman düşmanlığı

 

Özellikle 11 Eylül saldırıları sonrası, batının yaymaya çalıştığı İslam düşmanlığı ve "Müslümanlar Kötüdür, Müslümanlar teröristtir algısı" artık boyut değiştirerek farklı bir noktaya ulaştı. Batı medeniyetinin yaydığı İslam düşmanlığı, şimdi televizyonlarımızda Türk çocuk izleyicilerine aktarılmaya çalışılıyor. Milli Gazete yazarı Nedim Odabaş'ın okuyucuların ikaz etmesiyle ulaştığım ve izlediği TVEm televizyonunda yayınlanan Kücük Cıd dizisi, Endülüs Müslümanları üzerinden kirli bir enformasyonu miniklerin zihinlerine sokuşturmaya çalışıldığını ortaya çıkardı.

ÇİZGİ FİLMDE NE ANLATILIYOR?

Küçük Cid dizi filminde Endülüs Müslümanlarının İberya adasına çıktığı günlerde, küçük bir çocuğun başından geçen olaylar aktarılıyor. İberya adasının ikiye ayrılmasıyla Müslümanlar ve Hristiyanlar iki ayrı bölgede güç savaşına girişiyorlar. Küçük Cid Ruy olarak sunulan minik çocuk, Hristiyan bölgesindeki bir şovalyenin oğlu. Şovalye, Kral'a hizmet etmek üzere Saray'a gidince O'nu bir manastıra bırakıyor. Küçük Cıd Ruy, manastırda türlü işler başına geldikten sonra Müslümanların sarayına tesadüfen gidiyor. Müslümanların, Hristiyan bölgesine saldıracağını öğrenince bu haberi babasına ve Hristiyan krala yetiştiriyor. Yapılan savaşta Hristiyanlar yenilmek ve teslim olmak üzereyken, Küçük Çocuğun "Ağaçtan Askerler" hilesiyle Müslümanlar yeniliyor. Öncelikle böyle bir çizgi filmin bir Türk televizyonunda yayınlanması, ayrı bir skandal olarak dikkat çekiyor. Müslüman mahallesinde salyangoz satmak olarak adlandırılabilecek bu durumun, Türk ve Müslüman çocuklara sunulmaya kalkışılması kelimenin tam anlamıyla bir fecaat.

Müslüman karakterler eciş bücüş

Çizgi Filmde, Müslüman karakterlerin hepsi eciş bücüş tipler olarak çizilmiş durumda. Hristiyan Kral ve Hristiyan Şovalyelerin hepsi, çok güzel tipler olarak yansıtılırken, Müslüman Kral olarak sunulan karakter ise , sürekli yemek yiyen, yüzüne bakılmayacak ve korkak bir kahraman olarak aktarılıyor. Müslümanların geçtikleri her yerde vahşi ve barbar bir yöntemle ortalığı yaktıkları yıktıkları, genç yaşlı demeden insanlara zarar verdikleri, insanlara olmadık işkenceler yaptıkları yansıtılıyor.

RTÜK devreye girmeli

Tarık Bin Ziyad'ın İberya yarımadasına geldiği ilk günden beri "İslam'ın ruhuna" uygun fetih şuuruyla Endülüs'ü fethettiği gerçeğinden fersah fersah uzak, Müslümanları birer yağmacı, barbar olarak yansıtmaya çalışan bu çizgi dizinin, nasıl olup da televizyonlarımıza sızabildiği ise bir soru işareti olarak meçhuliyetini koruyor.

Konuyla ilgili  fikirlerini aktaran okuyucular, "İslam'a yapılan düşmanlık artık küçüklerimizin izlediği çizgi dizilere kadar indi. Bu saçmalığın en kısa zamanda bitirilmesini istiyoruz. Bu çizgi filmi yayınlayan TVEM televizyon kanalını da protesto ediyoruz. Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışan bu zihniyeti kınıyoruz. Konuyla ilgili olarak RTÜK'ün de devreye girmesini bekliyoruz. İslamafobiyi körükleyen bu tür yayınların televizyonlarımızdan temizlenmesini ve bu çizgi filmi yayınlayan kanala yüklü bir ceza verilmesini istiyoruz" dediler.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.17 18:30 - Son Güncellenme: 2013.07.17 18:30 - Zeynep Çelik
A