Cinsiyetçi olmakla suçlanan radyocu hakkında karar
Arjantin'de kadın düşmanı söylemlerde bulunmakla suçlanan bir radyo programı sunucusunun, beş ay boyunca her hafta programında bir feminist konuk ağırlaması kararı alındı.
2018.12.24 10:30 - Son Güncellenme: 2018.12.24 10:31 - Dünya - HABER MERKEZİ
Le Monde gazetesinin haberine göre, Radio 10 kanalında çalışan sunucu Angel Etchecopar, programında feministler için 'feminaziler' ifadesini kullandı ve feministlerin 'iğrenç insanlar olduklarını' söyledi.
BBC'nin haberine göre, La Nación gazetesine konuşan Savcı Federico Vilalba Diaz, sunucu Etchecopar'ın 'kadınlara karşı saygısızlık yapmak, hakarette bulunmak, ayrımcılık yapmakla' suçlandığını söyledi.
Diaz, "Ama Etchecopar sorguya geldiğinde pişman olduğunu ifade etti ve medyada gördüğümden çok daha farklı bir kişiliğini gösterdi" dedi.
La Nación gazetesi, 'Bebek' takma adıyla bilinen Etchecopar'ın tavrını değiştirme niyetini göstererek yetkilileri ikna ettiğini ve bir kadın hâkimin, şartlı tahliyesine karar vererek davayı düşürdüğünü yazdı.
Savcılar, Etchecopar'ın beş ay boyunca yayına feminist konuklar çağırmasını, konuğunun 10 dakika boyunca sözünün kesememesine ve konuğunun sözü bitmeden herhangi bir eleştiride bulunmaması kararı verdi.
Anlaşma koşullarına göre savcılar sunucuya, kadın konularında uzman olanların isimlerinden oluşan bir konuk listesi verecek ve Arjantin'in cinsiyete dayalı şiddet konularında uzman olan savcısı Veronica Guagnino da, programda tartışılacak konu başlıkları verecek.
Etchecopar'ın ayrıca bir yıl boyunca ayrımcı söylemlerden kaçınması ve Katolik bir yardım vakfına küçük meblağda bağışta bulunması gerekecek. Anlaşma şartlarını ihlâl etmesi durumunda ise hakkındaki dava yeniden açılacak.
CİNSİYET EŞİTLİĞİ EĞİTİMİ YASASI ONAYLANMIŞTI
Bu ayın başında Arjantin parlamentosu, tüm yetkililerin cinsiyet eşitliği eğitimi almasını öngören yasayı onayladı.
Yasaya, 2017'de tecavüze uğrayıp öldürülen 21 yaşındaki Micaela Garcia'nın adı verildi.
Cinayet ülkede büyük tepki çekmiş, gösteriler düzenlenmişti.
Garcia, Arjantin'de erkek şiddetine karşı kadınların korunması için başlatılan 'ni una menos' hareketinin destekçilerindendi.
Ama Arjantin parlamentosu Ağustos ayında ise, gebeliğin ilk 14 haftasında kürtajın yasallaşmasını öngören yasa tasarısını ise reddetti.
Tasarı parlamentoda 16 saatten fazla tartışılmıştı.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
00:31
-
01:42
-
01:21
-
01:06
-
00:31
En Çok Okunanlar
- Bursa'da sevilen gofret markasına flaş...
- Bursa'da sular kesilecek: 16 Ocak BUSKİ su...
- AKOM uyardı! Bursa'ya 'İzlanda soğukları'...
- Bursa'da ev sahiplerinin dairelerini sahte...
- Zincir marketlerde satılıyordu: Ünlü...
- Polis memuru katliam yaptı: 5 kişiyi katletti
- RTÜK'ten cinsel içerikli görüntü izleten...
- Aile hekiminden rapor almak artık ücretli!
- Bursa'da yat fabrikasında Grev için geri...
- Bursa'da özel tasarım 3 katlı 'uyuşturucu...
- Türkiye üretimli Dubai çikolataları...
- Faizsiz kredi! 55 bin TL veriyorlar,...
- Bursa'da mahalle halkının tuvalet isyanı!...
- Bursa'daki termal tesisler yarıyıl...
- Emekliler dikkat! Merakla beklenen zamlı...