Çin'den "füze" açıklaması

Çin'den "füze" açıklaması

Çin Dışişleri Bakanlığı, füze satışının normal olduğunu, konunu siyasallaştırılmaması gerektiğini açıkladı.

2013.10.08 18:05 - Son Güncellenme: 2013.10.08 18:05 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Çin'den "füze" açıklaması

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, NATO ve ABD'nin Türkiye'nin füze savunma sistemi anlaşmasında Çinli bir firmayı seçmesine yönelttiği eleştirileri yanıtladı.

Başkent Pekin'de düzenlenen olağan basın toplantısında konuşan sözcü, Çin ve Türkiye arasındaki askerî anlaşmayı normal olarak niteledi.

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, füze savunma anlaşmasının Çinli firmayla yapılacağını açıklamasının ardından, NATO ve ABD söz konusu karardan kaygı duyduklarını açıklamıştı.

Batılı ülkelerin endişelerinin mantıksız ve gereksiz olduğunu belirten Çinli sözcü, tarafların Çin ve Türkiye arasındaki normal bir askerî anlaşmayı nesnel bir şekilde değerlendirmelerini ve olağan bir ticari rekabeti siyasallaştırmamalarını umduklarını ifade etti.

Çin hükümetinin, askerî anlaşmalara dair ihtiyatlı ve sorumlu bir tavır benimsediğini söyleyen sözcü, Çin'in hem bölgesel hem de küresel çapta barış ve istikrarı korumanın yanında, alıcı ülkelerin içişlerine karışmama ve uluslararası yükümlülüklerine uyma gibi sorumluluklarına sıkı bir şekilde bağlı olduğunu vurguladı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.10.08 18:05 - Son Güncellenme: 2013.10.08 18:05 - HABER MERKEZİ
A