Çin'den Abe'nin çağrısına cevap

Çin'den Abe'nin çağrısına cevap

Çin yönetimi, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin, Çin ve Güney Kore liderleriyle bir araya gelme çağrısını "ikiyüzlülük" olarak niteledi.

2014.01.06 16:23 - Son Güncellenme: 2014.01.06 16:23 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Çin'den Abe'nin çağrısına cevap

 

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, yaptığı açıklamada, Abe'nin göreve geldiğinden bu yana Çin ile Japonya ilişkilerini tehlikeye atmaya devam ettiğini belirtti.

Abe'nin Çin halkını incittiğini belirten Hua, "Abe, Çin ile ilişkilerin geliştirilmesinde ikiyüzlü oldu" dedi.

Japon liderin Çin ile ilişkilerin geliştirilmesi iddiasının "ikiyüzlü" olduğunu yineleyen Hua, Abe'nin Çinli liderlerle diyalog kapısını kapattığını söyledi.

Hua, Çin halkının böyle bir Japon liderini hoş karşılamayacağını sözlerine ekledi.

Japonya Başbakanı Abe, bugün yaptığı açıklamada, Çin ve Güney Kore liderlerine bir araya gelerek savaşlarda ölen 2,5 milyon askerin anısına yapılmış Yasukuni Tapınağı'nı neden ziyaret ettiğini açıklamak istediğini belirtmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2014.01.06 16:23 - Son Güncellenme: 2014.01.06 16:23 - HABER MERKEZİ
A