Çin'de Türk festivaline muhteşem final

Çin'de Türk festivaline muhteşem final

Çin'in Şangay kentinde gerçekleştirilen 'Turkuaz Türk Kültürü ve Yemekleri Festivali', ünlü sanatçı Fatih Kısaparmak'ın konseriyle muhteşem bir final yaptı.

2013.10.08 14:56 - Son Güncellenme: 2013.10.08 14:56 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Çin'de Türk festivaline muhteşem final

Şangay Mart Fuar Merkezi'nde 7.000 metrekarelik alanda Türk kültürüne ve yemeklerine dair standların kurulduğu ve tanıtım organizasyonlarının yapıldığı festivalin üçüncü ve son günü, Fatih Kısaparmak unutulmaz bir konser verdi. Konseri izleyen Çinli misafirler ile organizasyona destek veren yaklaşık 150 gönüllü üniversite öğrencisi ve dernek görevlileri de yorgunluk attı.

Kısaparmak'ın davetiyle sahneye çıkan Merkez Valisi Şahabettin Harput 'Ham meyvaydım, kopardılar dalımdan' türküsünü okudu. Sesinin güzelliğiyle bütün salonu kendisine hayran bırakan Vali Harput, izleyiciden gelen yoğun istek olmasına rağmen 'Ben işi ustasına bırakayım' diyerek sahneden indi.

SULTAN KÖSEN KISAPARMAK'LA YAN YANA

Konser devam ederken bir ara sahnenin yanına gelen dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen ile Kısaparmak'ın yanyana durması ortaya ilginç bir görüntünün çıkmasına neden oldu.Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen, Bursa standında bulunan Hacivat-Karagöz, Gaziantep standındaki ünlü katmerci Zekeriya Usta, dönerciler ve kesme dondurma festivalin en çok ilgi gören ve öne çıkan ayrıntılarıydı.

ÇİNLİLER MEMNUN KALDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın referansıyla, Türk Çin Sanayici İş Adamları Derneği (TÜÇSİAD) ve Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD) işbirliğiyle düzenlenen Turkuaz Türk Kültürü ve Yemekleri Festivali'ne gelen Çinli misafirler, salondan ayrılırken anı defterine görüşlerini yazma fırsatı yakaladılar. İlk defa Türk kültürüyle ve Türk insanıyla karşılaştıklarını ifade eden Çinli misafirler, üç gün süren festivalin mutlaka ileriki yıllarda devam etmesi gerektiğini ve bu güzelliğin daha fazla Çinli tarafından görülmesi gerektiğini yazdılar.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2013.10.08 14:56 - Son Güncellenme: 2013.10.08 14:56 - HABER MERKEZİ
A