Çiller'den MGK sorusuna kısa cevap

Çiller'den MGK sorusuna kısa cevap

Eski Başbakan Tansu Çiller, katıldığı cenaze töreninin ardından gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

2013.12.06 14:25 - Son Güncellenme: 2013.12.06 14:25 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Çiller'den MGK sorusuna kısa cevap

Basın mensuplarının 2004'teki MGK belgeleri ile ilgili sorusuna ise Çiller, "Ortam bugünün sualleri değil" cevabını verdi.

Hayatını kaybeden eski bakanlardan Mehmet Gölhan için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski Başbakan Tansu Çiller, eski ve yeni siyasetçiler katıldı. Eski bakanın Türk bayrağına sarılı naaşı şeref kapısının önüne getirildi. Daha sonra öz geçmişi okundu. Saygı duruşunun ardından eski bakanın naaşı polislerin omzunda cenaze aracına götürüldü.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Başbakan Tansu Çiller ile beraberindekiler cenazenin ardından saygı yürüyüşü yaptı. Bu sırada eski Başbakan Tansu Çiller gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çiller'e gazeteciler bir gazeteye yansıyan 2004 yılındaki MGK belgelerine ilişkin soru sordu. Çiller de gazetecilere, "Ortam bugünün sualleri değil" karşılığını verdi.

Bu sırada TBMM Başkanı Cemil Çiçek cenaze düzenini olumsuz etkiledikleri gerekçesiyle gazetecilere sitem etti. Çiçek, "Biz yaparsak manşet olur, ama siz yaparsanız hiçbir mahsuru yok. Biz de görevimizi üzerimize düşen sorumluluk çerçevesinde yapmak istedik, ama yapamadık, görüyorsunuz. Rica ederim." ifadelerini kullandı.

Eski bakanın cenazesi Kocatepe Camii'nde kılınacak namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.12.06 14:25 - Son Güncellenme: 2013.12.06 14:25 - HABER MERKEZİ
A