Cihat Tamer: Ben de dindar bir insanım, keşke sözlerimi anlayabilselerdi

Cihat Tamer: Ben de dindar bir insanım, keşke sözlerimi anlayabilselerdi

Ferhat Şensoy'un cenaze töreninde söz alan tiyatro ve sinema sanatçısı Cihat Tamer, "70 senedir bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ona rağmen 70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz. Ferhan da inadına tiyatro yaptı." sözlerine ilişkin gelen eleştirilere "Ben kötü bir şey söylemedim, hırsızlık etmedim, yolsuzluk yapmadım, sanatımı icra ettim yıllarca" dedi.

2021.09.10 08:52 - Son Güncellenme: 2021.09.10 08:56 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Cihat Tamer: Ben de dindar bir insanım, keşke sözlerimi anlayabilselerdi

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren usta sanatçı ve tiyatrocu Ferhan Şensoy'un naaşı defnedilmeden önce Ses Tiyatrosu'na getirildi. Burada düzenlenen veda töreninde konuşan tiyatrocu Cihat Tamer, "70 senedir bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ona rağmen 70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz" sözlerini söyledi.

Tamer, Cumhuriyet'ten Ali Ayaroğlu'na yaptığı açıklamada "Şensoy'un cenaze töreninde '70 senedir bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ona rağmen 70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz' derken ne demek istediniz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

Laik ve demokratik bir ülkede yaşadığımzı düşünürsek herkes kendi fikrini söylemekte özgürdür. Ben kimsenin dinine, inancına bir şey söylemedim, söylemem de. Ben de Müslüman bir aileden gelen bir insanım. Din bağımlısı derken dini her şeye alet eden, suistimal edenler için konuştum.

BEN DE DİNDAR BİR İNSANIM

Din bireysel bir inançdır yani, Allah ile kul arasındadır. Bunu hiçbir hacı, hoca değiştiremez. Bunu siyasete, ticarete, yargıya sokarsanız işte böyle bir ülke çıkar ortaya. Bu ülkeye laiklik ekmek kadar, su kadar elzemdir. Maalesef sağ hükümetler, kendi yerlerini sağlamlaştırabilmek için halkımızı, dinimizi istismar ettiler, ben bunu söylemek istedim.

Benim dinle ile problemim yok hatta ben de dindar bir insanım. Keşke biraz sözlerimi düşünseler, anlayabilselerdi. Bu kadar hakareti hak ettiğimi sanmıyorum. Tiyatro kısmına da gelirsek, biz gerçekten mesleğimizi çok sıkıntılar içerisinde yaptık. Oyunlarımız yasaklandı, saldırıya uğradık. Ferhan'ın tiyatrosu yandı, daha ötesi var mı? Ben kötü bir şey söylemedim, hırsızlık etmedim, yolsuzluk yapmadım, sanatımı icra ettim yıllarca.

NE DEMİŞTİ?

Tamer'in bir kesim tarafından eleştirilen açıklaması şöyleydi:

70 senedir bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ona rağmen 70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz. Ferhan da inadına tiyatro yaptı. Ferhan başka bir insandı yazdıklarıyla çizdikleriyle. Şimdi o Rasim'ine kavuştu. Münir Ağabey'ine, Erol Ağabey'ine kavuştu. Hep birlikte orada bir meyhanede kafayı çekiyorlardır. Unutulmayacaksın Ferhan.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.09.10 08:52 - Son Güncellenme: 2021.09.10 08:56 - HABER MERKEZİ
A