"Çiftçimiz demokrasi sınavı verdi"

"Çiftçimiz demokrasi sınavı verdi"

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi seçiminde, çiftçilerin demokrasi sınavı verdiğini söyledi.

2013.06.29 19:03 - Son Güncellenme: 2013.06.29 19:03 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
"Çiftçimiz demokrasi sınavı verdi"

Ankara'dan karayoluyla Kayseri'ye gelen Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı Kayseri Şeker Fabrikasında Vali Orhan Düzgün, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığına seçilen Hüseyin Akay ve yöneticileri karşıladı. Sınırlı Sorumlu Kayseri ve Civarı Pancar Ekicileri Kooperetafi Başkanı Hüseyin Akay, "Türkiye'nin en zor seçimi kazasız belasız, kavgasız, huzur içinde yaptık. Seçimimizin zorluğu 5 il, 40 belediye, 480 belde ve köyü kapsamasından dolayıydı. 532 yerleşim biriminden gelen üyelerimiz oy kullandı. Sağlıklı bir seçim yaptık'' dedi.

Bakan Yıldız, kooperatif başkanlığına seçilen Akay ve arkadaşlarını kutladıktan sonra "Türkiye her alanda, bir çok yerde demokrasi sınavı veriyor. Kayseri çiftçisi 5 ili ilgilendiren bir seçimle demokrasi sınavı verdi. Kendilerini kutluyorum. Gerginlik olmadan, uzlaşı ortamında iyi bir anlayışla sonuçlandı. Bu seçime katılan çiftçilerimizi kutluyorum. Yönetim, Kayseri ve civarındaki illeri de ilgilendiren Kayseri ve Yozgat Şeker Fabrikaları için tüm çiftçileri kucaklamalıdır. Daha önce biliyorsunuz bu seçimler, ülke genelinde farklı anılırdı, şimdi ise sağduyu içinde yapıldı. Ülkemiz ve Kayseri, çevre iller kazandı" diye konuştu.

Bakan Yıldız, bu arada ziyarete ayağının tozuyla Ankara'dan gelip katılan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'u da kutlayıp "Sayın Yakut'u üstlendiği görevden dolayı kutluyorum. Zira, TBMM yönetimi kolay değildir" dedi.
 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.06.29 19:03 - Son Güncellenme: 2013.06.29 19:03 - HABER MERKEZİ
A