Çiçek ve Bozdağ'ın Ramazan vurgusu

Çiçek ve Bozdağ'ın Ramazan vurgusu

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ katıldıkları iftar programında Ramazan ayının birleştirici yönüne vurgu yaptı.

2013.07.17 21:58 - Son Güncellenme: 2013.07.17 21:59 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Çiçek ve Bozdağ'ın Ramazan vurgusu


Çiçek ve Bozdağ, Yozgat Dernekler Federasyonu ile Keçiören Belediyesi'nin birlikte organize ettiği iftara katıldı. Yemek sonrası ilk konuşmayı yapan Bozdağ, 'Her ayda yardımlaşma vardır. Ama Ramazan'da paylaşmanın güzelliklerini dorukta yaşıyoruz. Soframız dolu, zengin oluyor. İbadet ve dua konusunda da Ramazan daha farklı' diyerek, bu ayın bereketinden söz etti.

Türkiye'nin imkanlarının çok iyi noktada olduğunu belirten Bozdağ, 'Dünyanın her tarafında darda ve zorda olanlara elini uzatan bir ülke durumuna geldik. 2012 yılında dünyadaki darda ve zorda olanlar için 2 milyar 530 milyon dolar civarında hibe yardımında bulunduk. ' dedi.

Karadağ'da yaşadığı bir hatırasını anlatan Bozdağ, buradaki Türk şehitliği yakınındaki bir camiye 1911 yılında yardım yapılması için Türkiye'ye yazılan mektubun cevabının ancak 2011 yılında caminin ibadete açılması ile cevaplandığını aktardı. Bozdağ artık Türkiye'nin 100 yıl önce yazılan mektuplara da bugün yazılan mektuplara da cevap verecek duruma geldiğini vurguladı.

Yozgatlı hemşerilerine 2 müjde de veren Bozdağ, Yozgat-Ankara arasındaki hızlı trenin 2016 yılında faaliyete geçeceğini ayrıca Yozgat Havalimanı'nın da önümüzdeki günlerde proje ihalesinin yapılacağını belirtti.

ÇİÇEK'İN KARDEŞLİK VURGUSU

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Ramazanların bir araya gelmek için güzel, kaçınılmaz bir fırsat olduğunu söyleyerek, insan demenin sorumluk olduğunu, Ramazanlarda bu sorumluğu hatırlayıp geliştirmek gerektiğini ifade etti. 'Zor bir coğrafyada yaşıyoruz' diye devam eden Çiçek, ecdadın bize buraları ebedi yurt yaptığını belirterek 'Allah hepsinden razı olsun' dedi.

Çiçek, 'Türkiye'nin ihtiyacı elektrik, gaz, petrol değil bunları zaten yapıyoruz. İhtiyacımız olan birlik, beraberlik, kardeşliktir. Elimize, dilimize, belimize sahip olursak kardeşliğimiz bozulmaz. Ramazan'da bunu kazanmamız lazım. Ağız tadı ile huzur içinde bayrama da ulaşırız.' temennisini iletti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 21:58 - Son Güncellenme: 2013.07.17 21:59 - HABER MERKEZİ
A