Çiçek'ten önemli temas

Çiçek'ten önemli temas

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve beraberindeki heyet, Belgrad temasları kapsamında Sırbistan Başbakanı İvica Daçiç ile bir araya geldi. Görüşmede TBMM Başkanı Çiçek ile Sırbistan Başbakanı Daçiç, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin daha ileriye taşınması için şartlar mevcut olduğunu değerlendirdi.

2013.04.15 18:01 - Son Güncellenme: 2013.04.15 18:01 - Siyaset
A
Çiçek'ten önemli temas


Görüşmede TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, Sırbistan'ın AB yönelimini güçlüce desteklediğini ve iki parlamentoları arasında ilişkilerin yeni ivme kazanması gerektiğine işaret ettiği belirtildi Sırbistan Başbakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, "Sırbistan, Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeye büyük önem vermektedir. Sırbistan ile Türkiye arasında ortaklık ilişkilerin, bölgedeki istikrar açısından büyük önem arz etmektedir. Ekonomik işbirliğin geliştirilmesi taraflara büyük yararlar sağlamaktadır. Ekonomik işbirliğin ilk sırada tekstil, otomobil, gıda, ilaç, enerji ve tarım alanlarında geliştirilmesi için iki ülke önemli imkanlara sahiptir" ifadelerine yer verildi.

Sırbistan Meclis Başkanı Nebojşa Stefanoviç ile görüşen ve ortak basın toplantısı düzenleyen TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.04.15 18:01 - Son Güncellenme: 2013.04.15 18:01 - boş7
A