Çiçek'ten İmralı açıklaması

Çiçek'ten İmralı açıklaması

TBMM Başkanı Çiçek, İmralı'ya gidecek ikinci heyete izin verilmesine ilişkin, ''Kimin gideceğinden ziyade sonuca bakmak lazım'' dedi.

2013.02.21 13:10 - Son Güncellenme: 2013.02.21 13:10 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Çiçek'ten İmralı açıklaması

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri''ne gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İmralı'ya gidecek ikinci heyetin belli olduğunun hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine Çiçek, böyle önemli bir konuda heyetteki isimlerin üzerinde durulmaması gerektiğini ifade ederek, ''Sürecin kendisine bakın, kimin gideceğinden ziyade sonuca bakmak lazım. Türkiye'nin kanayan bir yarasıdır. En öndeki ve öncelikli meselesidir'' dedi.

İngiltere'de IRA ile mücadelenin 10 yıldan fazla sürdüğünü ve kimsenin haberi olmadığını kaydeden Çiçek, ''Bu yöndeki sıkıntımı daha önce ifade etmeye çalıştım çünkü bu olayın Türkiye'de meydana getirdiği çok derin acılar var, bunun tarafları var. Onların kafasını karıştıracak beyanlardan, açıklamalardan hepimizin kaçınması gerekir. Açıklama yapması gerekenler var, onlar bu süreci biliyorlar'' diye konuştu.

Arta kalan zamanda sürdürülecek bir iş değil

TBMM Başkanı Çiçek, şunları söyledi:
''Yeni bir anayasa yapmadığımızda partiler olarak birbirimize söyleyecek söz buluruz ama vatandaşa verecek cevap bulamayız. Vatandaşa vereceğimiz en güzel cevap da bu işi yapmaktır. En güzel cevap yeni bir anayasayı yapıp taahhüdümüzü yerine getirmektir. Onun için de ne kadar çalışmak gerekiyorsa çalışmak icap eder. Başka işlerimizden arta kalan zamanı bu işe ayırarak sürdüreceğimiz bir iş değil. En öncelikli meselemizin bu olması gerekir diye düşünüyorum. Onun için komisyondaki arkadaşlar da bu sorumluluk duygusu içerisinde biraz daha hızlı çalışıyorlar.'' 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.02.21 13:10 - Son Güncellenme: 2013.02.21 13:10 - HABER MERKEZİ
A