CIA Bush'u defalarca aldattı

CIA Bush'u defalarca aldattı

Amerikan merkezi haberalma Teşkilatı CIA'in, George Bush döneminde mahkumlara çeşitli işkence yöntemleri uyguladığı iddia edildi. Amerikan medyasındaki habere göre, CIA bu yöntemler konusunda Washington yönetimini ve Senato'yu da pek çok kez aldattı.

2014.04.02 10:31 - Son Güncellenme: 2014.04.02 10:32 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
CIA Bush'u defalarca aldattı

Amerikan Washington Post gazetesi ABD Senatosu'nun CIA ile ilgili raporuna ulaştı. Rapora göre, CIA sorgulamalar sırasında gizli işkence yöntemlerine başvurdu.

ABD eski Başkanı George Bush'un başkanlığı döneminde uygulanan işkence yöntemleri arasında "mahkumların buzlu suya atılması ve kafalarının duvara vurulması" da var.

Raporda, bu işkence yöntemlerinin fazla işe yaramadığı belirtiliyor.
Buna rağmen, CIA'in bu yöntemleri kullanmaya devam edebilmek için Bush yönetimini ve Senato'yu defalarca yanılttığı ifade edildi.

Amerikan Haberalma Teşkilatı CIA ise, iddialar karşısında sessizliğini koruyor.

CIA, 6 bin sayfalık raporun son halini görmedikleri için resmi bir açıklama yapılmayacağıını belirtiyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2014.04.02 10:31 - Son Güncellenme: 2014.04.02 10:32 - HABER MERKEZİ
A