CHP 'teknolojik ordusunu' seçime hazırlıyor

CHP 'teknolojik ordusunu' seçime hazırlıyor

Yaklaşan yerel seçimler öncesi ülke genelinde görev yapan 700 CHP Bilişim Sorumlusu'na, partinin omurgası olarak nitelendirilen "CHP intraneti" ve seçime yönelik çalışmalar hakkında eğitim verilecek.

2013.12.06 12:53 - Son Güncellenme: 2013.12.06 12:53 - Siyaset
A
CHP 'teknolojik ordusunu' seçime hazırlıyor

 

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı tarafından, yaklaşan yerel seçimler öncesi ülke genelinde görev yapan 700 bilişim sorumlusuna "CHP intraneti" ve partinin seçime yönelik çalışmaları hakkında eğitim verilecek.

Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, yaptığı açıklamada, parti olarak bilgi teknolojilerinin en iyi şekilde kullanmayı amaçladıklarını söyledi.

Parti tüzüğünde yaptıkları değişiklikle, her il ve ilçede bilişim sorumlularının seçildiğini aktaran Halıcı, "Bunu Türkiye'de ilk ve tek olarak uygulayan parti CHP. Ülke genelinde seçimle işbaşına gelen bine yakın bilişim sorumlumuz var. Bunlardan durumu müsait olan 700'üne hafta sonu parti genel merkezinde eğitim vereceğiz" dedi.

Bilişim sorumlularına, öncelikle "partinin omurgası" olarak tanımladıkları CHP intraneti üzerindeki uygulamaların tanıtımını yapacaklarını vurgulayan Halıcı, ayrıca "e-ödeme", "e-üye" gibi uygulamalarıyla, seçime dönük 2013 verilerini de ele alacaklarını söyledi.

Seçmenlerle ilgili yaş, cinsiyet, memleket, parti üyeliği gibi bilgileri içeren sandık bazlı önemli bir çalışma yaptıklarını ve bunu tüm bilişim sorumlularıyla paylaştıklarını anlatan Halıcı, eğitimde sorumluların bunları nasıl kullanacaklarına yönelik örnekleri de kendileriyle paylaşacaklarını bildirdi.

Halıcı, forum, toplu mesajlaşma, yeni internet uygulamaları gibi konuları da ele alacaklarını ayrıca seçim güvenirliliği ile ilgili bilgileri de bilişim sorumlularına anlatacağını dile getirdi.

Siyasi bir partinin yapacağı faaliyetlerin teknoloji ve insana dayalı olduğunun altını çizen Halıcı, "Biz insana dayalı çalışmalarla teknolojiye dayalı çalışmaları birleştiren bir yaklaşım içerisindeyiz. O yüzden benim hedefim CHP'yi bir e-partiye dönüştürebilmek, bununla ilgili adımların atılmasını sağlamak" dedi.

"ALTYAPIMIZ ZATEN VAR"

Bilişim sorumlularını "teknolojik ordu" olarak  tanımlayan Halıcı, gerçekleştirecekleri eğitimle yaklaşan yerel seçimlere hazırlıklarında önemli bir aşama kaydedeceklerini söyledi.

CHP Genel Merkezi'nin, tüm örgüt çalışmalarını internet üzerinden takip ettiği bir altyapıya sahip olduğunu ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun her hafta bir raporla bilgilendirildiğini aktaran Halıcı, şunları kaydetti:

"Bu olanakların daha iyi kullanılabilmesi açısından eğitimimizin yararlı olacağını düşünüyorum. Bir parti hem kendi içindeki ileşitimi daha iyi kurar hem de vatandaşla olan iletişiminde bu bilgileri gereğince kullanabilirse daha başarılı olur. Hedefimiz hem partimizin hem ülkemizin layıkıyla yönetilmesidir, bunun için bilgi teknolojilerinin, bilişim olanaklarının en üst düzeyde kullanılması gerektiğine inanıyoruz. Bizim CHP olarak hedeflerimizden birisi Türkiye'yi bilgi toplumuna dönüştürmektir. Bu hedefin ilk adımı da partimizde bu değişimi, devrimi yaşayabilmektir. Attığımız adımlar da bizi bu hedefe götürecek adımlar olarak tanımlanabilir."

 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.12.06 12:53 - Son Güncellenme: 2013.12.06 12:53 - boş7
A