CHP'nin iktidara yürüyüşü

CHP'nin iktidara yürüyüşü

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Çelik, AKP'nin baskıcı, hukuk tanımaz ve emek sömürüsü siyasal anlayışına karşı meydanlardan yükselen seslerin çığlığa dönüştüğünü söyledi.

2013.05.02 12:43 - Son Güncellenme: 2013.05.02 12:43 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
CHP'nin iktidara yürüyüşü

     Çelik, 12 Eylül 1980 sonrasında dün ilk kez Bursa'da bu derece coşkulu ve görkemli 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliği kutlandığını bildirdi.Emeğin en yüce değer olduğuna inanan Cumhuriyet    Halk Partisi örgütlerinin 10 binlerle birlikte sokak ve meydanlarda olduğunu ifade eden Başkan Çelik, şöyle devam etti:

    "Bursa dün gerçekten tarihi günlerinden birini yaşadı. İl, ilçe, kadın ve gençlik kolları örgütlerimizle birlikte ilk kez bu kadar katılımlı bir emekçi bayramı coşkusunu yaşadık."

     İSTANBUL'DA SIKIYÖNETİM!
     Çelik, İstanbul'da yaşananların Bursa'daki kutlamalara ister istemez gölge düşürdüğünü belirterek, "bu insanlık dışı düzene karşı sesler yükseldikçe baskı ve şiddetin daha da arttığına" dikkati çekti

Eşit ve hakça yaşam için haksızlık ve hukuksuzluklara karşı duran, emekten, demokrasiden, dayanışmadan yana olan yurttaşların gaz ve tazyikli suya maruz kaldığını vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

 "Cumhuriyet tarihinde ilk kez sivil iktidar döneminde bir bayram nedeniyle İstanbul'da sıkıyönetim uygulanmıştır! İstanbullular, 1 Mayıs sabahında 12 Eylül 1980'i yaşamıştır!
   Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş ve onlarca yurttaşımız atılan gazlardan hastanelik oldular! Kafasına gaz bombası gelen 17 yaşındaki Dilan Alp ise yaşam mücadelesi veriyor."

   YENİ BİR YAŞAM...

      Çelik, 1 Mayıs'ta Bursa'nın Kent Meydanı'nda, Ankara'nın Tandoğan'ında, İzmir'in Gündoğdu'sunda ve Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda olan partisinin örgütleriyle bütünleşerek iktidara yürüdüğünü vurguladı.

Saltanatta sona doğru gelindiğini anlayan AKP'nin telaşla baskı ve şiddeti daha da tırmandırdığını savunan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dünkü tablo bizlere bir kez daha yeni bir yaşamın halkın iktidarında var olacağını göstermiştir. Bu coşku ve heyecanı yitirmeden kırgınlık ve küskünlükleri bir tarafa bırakarak, yerel seçimlerde halkın iktidarı için kol kola, omuz omuza mücadele etmeliyiz."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.05.02 12:43 - Son Güncellenme: 2013.05.02 12:43 - HABER MERKEZİ
A